single.php
. . . hulp Hoe werken nicotinepleisters?

Hoe werken nicotinepleisters?

Categorie
Stoppen met roken
Ingestuurd op
6-dec-2019

Vraag:

Hoe werken nicotinepleisters?

Antwoord:

Als je nicotinevervangers gebruikt heb je minder last van zin in roken en minder last van andere ontwenningsverschijnselen. Dat maakt het stoppen makkelijker. Met een nicotinepleister krijgt je lichaam de hele dag nicotine. 

Je plakt de pleister ergens op je lichaam, bijvoorbeeld je arm, been of rug.  De pleister plak je ’s morgens op en houd je ook ’s nachts op. De pleister geeft 24 uur lang nicotine af. Daardoor heb je in de ochtend nog wat nicotine in je bloed, zodat de trek in een sigaret ook ’s ochtends niet zo groot is. 

Sommige mensen krijgen last van jeuk of een rode huid op de plaats waar de pleister zit. Zij kunnen misschien beter nicotinekauwgom of nicotinetabletjes gebruiken. Er zijn ook mensen die niet zo goed slapen als ze een nicotinepleister op hebben. Voor hen is het beter om de pleister voor het slapen gaan af te doen.  Je kunt de pleisters kopen bij de apotheek of de drogist. Je gebruikt ze ongeveer 3 maanden. 

De kosten van de pleisters komen ongeveer overeen met wat de gemiddelde roker per dag kwijt is aan sigaretten. De kans om blijvend van het roken af te komen wordt verdubbeld als je naast nicotinepleisters ook gebruik maakt van telefonische coaching of groepstraining, omdat daarbij ook aandacht besteed wordt aan het veranderen van gewoontes. 

Meer informatie over stoppen met roken en de hulpmiddelen, waaronder de nicotinepleisters, vind je hier.


Zoek opnieuw
Stel uw vraag

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top