single.php
. . . hulp Begeleiding

Begeleiding

Je kunt op verschillende manier begeleiding hulp krijgen bij het stoppen met roken. Deze manieren zijn onderzocht en helpen echt bij het stoppen.

Telefonische coaching

Dan heb je telefoongesprekken met een coach. Dit duurt een paar weken. Je coach geeft je tips bij het stoppen. Bijvoorbeeld voor momenten dat je veel trek hebt in roken. Dat helpt je om vol te houden.

Persoonlijke coaching

Je kunt ook kiezen voor persoonlijke coaching. Dan heb je minstens vier ontmoetingen met een stoppen-met-roken-coach. Soms gaat een deel  van de begeleiding via de telefoon of via internet.

Groepstraining

Er zijn verschillende groepstrainingen. De trainingen bestaan meestal uit zeven tot negen bijeenkomsten. Alle deelnemers stoppen in die periode met roken. Je kunt leren van de trainer en van elkaar.. En elkaar ondersteunen bij het stoppen.

Leefstijltraining

De leefstijltraining is een training waar niet alleen naar het roken kijkt, maar ook hoe je leeft. Je kunt hem alleen volgen of in een groep. De leefstijltraining is bedoeld voor mensen die veel roken. En voor mensen die het nog niet gelukt is om te stoppen.

Naast erkende begeleiding kun je nicotinevervangers of medicijnen op recept gebruiken. Als je gebruik maakt van erkende begeleiding in combinatie met medicatie, is de kans dat je gestopt blijft groter.

Hier vind je adressen van hulp bij jou in de buurt.

Stel een vraag
Scroll naar top