single.php
. . . hulp In welke mate is stoppen met roken te combineren met een ontwenningsbehandeling voor alcohol?

In welke mate is stoppen met roken te combineren met een ontwenningsbehandeling voor alcohol?

Categorie
Stoppen met roken
Ingestuurd op
6-dec-2019

Vraag:

In welke mate is stoppen met roken te combineren met een ontwenningsbehandeling voor alcohol?

Antwoord:

Voor een aantal mensen werkt het goed om gelijktijdig te stoppen met het gebruik van alle verslavende middelen. De achterliggende overwegingen zijn dan dat het gebruik van het ene middel trek naar het andere middel kan oproepen en/of dat men door een combi-stop in een keer door 2 zure appels heen bijt.

Er zijn echter ook mensen die ervoor kiezen om eerst met het ene en daarna met het andere middel te stoppen. In deze situatie raden wij aan om vooraf een datum te kiezen waarop men met het tweede middel stopt, en je daaraan te houden. Het kan maar al te gemakkelijk gebeuren dat die datum steeds verder opschuift.

Als iemand jaren lang te veel heeft gedronken is professionele ondersteuning in veel gevallen aan te raden. Hier vind je meer informatie over de verschillende mogelijkheden. Ook kan men last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Een arts kan in dat geval iets voorschrijven om de klachten te verlichten. Dat kan de huisarts zijn, of een arts van een instelling voor verslavingszorg.

Er bestaan hulpmiddelen die het stoppen met roken gemakkelijker kunnen maken. Hier vind je er meer informatie over. Als je stopt met roken onder begeleiding van een professional die geregistreerd staat in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken, dan worden de hulpmiddelen en de begeleiding vergoed. Hier vind je meer informatie over begeleiding.


Zoek opnieuw
Stel uw vraag

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top