single.php
. . . kind Ouders blijven roken buiten het schoolplein bij het hek en in het zicht van de leerlingen. Wij zijn een basisschool. Wat nu?

Ouders blijven roken buiten het schoolplein bij het hek en in het zicht van de leerlingen. Wij zijn een basisschool. Wat nu?

Categorie
Voor professionals
Ingestuurd op
3-dec-2019

Vraag:

Ouders blijven roken buiten het schoolplein bij het hek en in het zicht van de leerlingen. Wij zijn een basisschool. Wat nu?

Antwoord:

Een school kan het beste in gesprek gaan met deze ouders, goede voorlichting geven over het nut en de noodzaak van een rookvrij schoolterrein en ook uitleggen dat ‘zien roken’ leerlingen later eerder doet roken.

Draagvlak creëren voor een rookvrij schoolterrein, onder andere bij ouders, is voorafgaand aan de invoering van een rookvrij schoolterrein noodzakelijk. Maak ouders bewust van het feit dat ‘zien roken, doet roken’. Het verzoek aan ouders is om leerlingen rookvrij te brengen en op te halen. De school kan – bijvoorbeeld samen met de ouderraad – extra aandacht geven aan dit verzoek en in gesprek gaan met de ouders. Besteed als school aandacht aan de communicatie over het rookvrij brengen en halen, bijvoorbeeld via een nieuwsbrief, website, social media of bijeenkomsten met ouders.


Zoek opnieuw
Stel uw vraag

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top