Antwoord

Categorie
Algemeen
Ingestuurd op
24-nov-2017

Vraag:

Welke leeftijdsgrenzen zijn er in het buitenland?

Antwoord:

  • In 22 van de 27 EU landen is de minimumleeftijd voor de verkoop van tabaksproducten 18 jaar. Uitzonderingen zijn (nog) België, Luxemburg, Oostenrijk en Malta met een minimumleeftijd van 16 jaar.
  • In Duitsland, Finland, Spanje, Portugal, Italië, Hongarije, Estland, en Letland mag volgens de wet ook pas vanaf 18 jaar worden gerookt. Ierland en het Verenigd Koninkrijk hanteren een minimumleeftijd om te mogen roken van 16 jaar. In de overige EU landen (waaronder Nederland) geldt geen ondergrens.
  • Australië is een land met strenge eisen: verkoop van tabak aan jongeren onder de 18 jaar is verboden. Het is ook voor jongeren onder de 18 jaar verboden om tabak te kopen. Het is eveneens verboden voor een volwassene om een jongere onder de 16 een tabaksproduct te geven.
  • Ook hogere leeftijdsgrenzen voor de verkoop van tabak worden gebruikt: 20 jaar in Japan, 21 jaar in India en 19 jaar in enkele staten van de VS (in één staat is een ophoging naar 21 jaar gemaakt, in de overige staten geldt 18 jaar).

Zoek opnieuw
Stel uw vraag