single.php
. . . professionals footer-pro Over ons

Over ons

Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging
Het NET ontwikkelt, implementeert en verspreidt kennis en expertise over roken en tabaksontmoediging. Door voorlichting aan het algemeen publiek en samenwerking met professionals, wetenschap en overheden wil het NET bijdragen aan minder ziekte en sterfte door tabaksgebruik.

Kerntaken
Het NET heeft vijf kerntaken:

  1. Monitoren van trends in roken, determinanten van roken, en comorbiditeit onder jongeren en volwassenen.
  2. Voorlichten van algemeen publiek en professionals via een telefonische informatielijn (Roken Infolijn, (0900-1995, € 0,10 p/min +de kosten van de mobiele telefoon) en www.rokeninfo.nl.
  3. Kennis ontwikkelen en kennis delen door wetenschappelijke informatie uit nationale en internationale bronnen toegankelijk te maken voor een breed publiek.
  4. Ontwikkelen en implementeren van preventieprogramma’s en innovatieve interventies gericht op jongeren, volwassenen en specifieke subgroepen, zoals uitgaande jongeren, werknemers en patiënten met co-morbide problemen.
  5. Het bundelen en verspreiden van kennis rond stoppen-met-roken zorg (SMR) en het signaleren van knelpunten en lacunes hier in, en het (toe)zicht te houden op de praktijk, actualiteit en kwaliteit van het aanbod in de SMR-zorg.

 

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top