single.php
. . . professionals nascholingsavond-kwaliteitsregister-smr Presentatie van Marc Willemsen

Presentatie van Marc Willemsen

Marc Willemsen is hoogleraar Tabaksontmoediging bij CAPHRI (School for Public Health and Primary Care) van de Universiteit Maastricht en senior adviseur onderzoek en beleid bij de Alliantie Nederland Rookvrij. De ANR is een samenwerkingsverband van publieke en private organisaties die strijden voor een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van roken.

Marc Willemsen houdt zich al lange tijd bezig met een veelheid aan onderwerpen op het gebied van tabaksontmoediging, waarbij onderzoek naar de effecten van beleidsmaatregelen een van zijn speerpunten is.

In deze presentatie komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde; de effecten van afschrikwekkende afbeeldingen op pakjes; massamediale campagnes zoals Stoptober; de effecten van een displayban (het niet meer zichtbaar hebben van de pakjes bij een verkooppunt); accijnsverhoging, etc.

Zijn presentatie geeft u inzicht in de bredere maatschappelijk en beleidsmatige ontwikkelingen die kunnen bijdragen aan het stoppen met roken.

De presentatie kunt hier vinden.

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top