Nieuws

Wie een rookvrij schoolterrein wil, moet scherp toezicht houden

19-apr-2018 - Op de helft van alle schoolterreinen kunnen middelbare scholieren nog stééds een sigaretje opsteken. Een verbod (vanaf 2020 de norm) moet je strak handhaven, blijkt uit nieuw Tilburgs on..
lees verder

Rookvrije schoolpleinen: kwestie van strikte handhaving

9-apr-2018 - Het welslagen van een rookvrij schoolterrein hangt sterk af van hoe het wordt ingevoerd. Door strikte handhaving maak je het scholieren makkelijker om niet te roken en wordt niet-roken als sociale nor..
lees verder

In vier uur stoppen met roken? Waarschijnlijk heb je meer aan een andere methode

6-mrt-2018 - De cursussen van 'anti-rookgoeroe' Hugo Hairwassers zijn razendpopulair, maar bewijs dat het ook daadwerkelijk helpt, is er niet. Sterker nog: hij heeft gelogen over het slagingspercentage van 81 proc..
lees verder

Puber komt moeiteloos aan een sigaret

26-feb-2018 - Hoe kun je nou zeggen dat iemand van 12 jaar zelf besluit te gaan roken? Dat verwijt van de anti-rooklobby aan het adres van het Openbaar Ministerie bleef hangen nadat bleek dat er geen strafzaak tege..
lees verder

Vaatchirurg Catharina Ziekenhuis: 'De tabaksindustrie is een misdadige organisatie'

19-feb-2018 - "De tabaksindustrie is een misdadige organisatie die bezig is om mensen verslaafd te maken". Dat zegt Joep Teijink van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven in de talkshow KRAAK. Hij deed al begin vor..
lees verder