Nieuws

Binnen roken: 'Na een paar maanden is het behang geel'

21-feb-2020 - Roken verdwijnt steeds meer uit het publieke domein, maar een huis blijft privéterrein. Wat gebeurt er met een woning als er iemand in rookt? Hoe ongezond zijn gele muren en hoe krijg je vieze ..
lees verder

'Kamermeerderheid: geen tabak bij supermarkten en tankstations'

20-feb-2020 - Een meerderheid in de Tweede Kamer staat achter een plan om de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten al komend jaar terug te brengen naar nul. Volgens de partijen moet het kabinet een..
lees verder

Nederland daalt een aantal plaatsen in de Europese ranglijst voor tabaksontmoediging

20-feb-2020 - Preventie-akkoord maatregelen hard nodig om Nederlandse positie op het gebied van tabaksontmoediging in Europa te verbeteren.Op donderdag 20 februari 2020 is tijdens het European Conference on Tobacco..
lees verder

Extreme rookverboden in de wereld: bijna nergens roken, of juist overal

20-feb-2020 - Als het aan de Tweede Kamer ligt, mogen tankstations en supermarkten binnenkort geen sigaretten meer verkopen. Een pakje peuken kun je dan alleen nog bij een speciaalzaak halen. Zo wordt het antirookb..
lees verder

'Kunt u ergens anders roken?' Campagne wil gesprek tussen roker en niet-roker

17-feb-2020 - Stop de roker niet in het verdomhoekje, zo luidt de boodschap van een nieuwe anti-rookcampagne in Groningen. De initiatiefnemers willen rokers en niet-rokers met elkaar in gesprek brengen om meer onde..
lees verder