Nieuws

Roken in het openbaar na tien jaar rookverbod steeds zeldzamer

30-jun-2018 - Het rookverbod in de horeca wordt steeds beter nageleefd. Het is vandaag tien jaar geleden dat het verbod werd ingesteld. In hotels, restaurants, cafés, cafetaria's en sportkantines wordt vrijw..
lees verder

Een op vijf Nederlanders wil minder loon voor rokers

28-jun-2018 - Maar liefst achttien procent van de Nederlanders vindt dat rokers minder loon zouden moeten krijgen dan niet-rokers, omdat zij de maatschappij meer geld kosten.  Dit blijkt uit onderzoek van&nbs..
lees verder

'Tabakszaken krijgen illegale bonussen'

25-jun-2018 - Winkeliers ontvangen bonussen voor de verkoop van sigaretten. Dat stelt de Onderzoeksredactie Tabak, een samenwerking tussen het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en onderzoeksjournalisten. Een..
lees verder

Roken niet meer toegestaan bij Scouting Nederland

19-jun-2018 - Roken is niet meer toegestaan op terreinen van Scouting Nederland. De vereniging heeft daarover afspraken gemaakt met de Alliantie Nederland Rookvrij."Zo bieden we kinderen de kans om in een gezonde o..
lees verder

Tweederde wil einde aan tabak bij supermarkt

18-jun-2018 - Ruim tweederde van de Nederlandse consumenten vindt dat er een einde moet komen aan de verkoop van tabaksproducten bij supermarkten, drogisterijen en tankstations. De verkoop zou beperkt moeten worden..
lees verder