Nieuws

NVWA moet ISO-methode blijven gebruiken bij onderzoek gif in sigaretten

20-sep-2018 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) moet de wettelijk vastgestelde ISO-meetmethode blijven gebruiken bij het toezicht op de maximale hoeveelheden teer, nicotine en koolmonoxide in de roo..
lees verder

Groningen wil naast de sigaret, álle soorten rook kunnen verbieden

19-sep-2018 - Groningen stevent vanavond af op een primeur in Nederland: zelfs roken op stráát wordt op bepaalde plekken verboden. Om de Tabakswet te omzeilen, worden niet alleen de sigaret, maar &aac..
lees verder

Universiteit Twente wil rookverbod gehele campus: ‘Ook in woningen’

18-sep-2018 - Het bestuur van de Universiteit Twente wil een compleet rookverbod op de campus. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid om het roken in studentenwoningen te verbieden, zo meldt universiteitsblad U-T..
lees verder

Onderzoek: 'Hartinfarct beste motivator stoppen met roken'

4-sep-2018 - Wie na een eerste hartinfarct direct stopt met roken, blijft vaak van de sigaret af en verlaagt daarmee aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten. Het maakt doorgaans niet uit of de patiënt ant..
lees verder

Steeds meer sportverenigingen zijn rookvrij

2-sep-2018 - Het aantal sportverenigingen dat geheel of gedeeltelijk rookvrij is, loopt snel op. Waren het er vorig jaar nog 151, nu zijn dat er 571, meldt de Hartstichting. Echt helemaal rookvrij zijn 226 sportc..
lees verder