Nieuws

‘Stoppen heeft altijd zin, hoe oud je ook bent'

17-jan-2018 - Verslavingsarts Trudi Tromp-Beelen (69) mag officieel dan wel met pensioen zijn, dat weerhoudt haar er niet van om haar missie voort te zetten: rokers helpen om van hun verslaving af te komen. Desnood..
lees verder

E-sigaret wel degelijk opstap naar echte rookverslaving'

17-jan-2018 - Begin februari vorig jaar beweerden Amerikaanse onderzoekers al dat jongeren die eerst in aanraking komen met de e-sigaret, na een halfjaar ook vaker gewone tabak roken. Een nieuw Amerikaans onderzoek..
lees verder

Ook buiten roken is nu verboden bij Fries ziekenhuis

5-jan-2018 - Binnen roken is op veel plekken al verboden, maar nu wordt het ook op steeds meer plekken lastig om buiten een sigaret op te steken. Op tal van plekken wordt het roken, ook in de buitenlucht, verbanne..
lees verder

Tabak weg bij drogisterijen, supermarkten volgen (nog) niet

4-jan-2018 - Nu Kruidvat en Trekpleister stoppen met de verkoop van rookwaren worden alle drogisterijen tabaksvrij. Grote supermarktketens als Albert Heijn, Jumbo en Plus zijn niet van plan dat voorbeeld..
lees verder

Ex-kankerpatiënten enthousiast over online training MijnKoers

4-jan-2018 - De online MijnKoers trainingen ondersteunen mensen die kanker hebben gehad bij het stoppen met roken of minder drinken van alcohol. Het Trimbos-instituut onderzoekt de effectiviteit van de trainingen...
lees verder