Nieuws

Hoe gevaarlijk is het roken van een waterpijp?

12-jul-2019 - Zit er geen tabak maar kruiden of fruitaroma’s in de pijp, dan krijgen de rokers geen nicotine binnen, maar komen wel schadelijke stoffen vrij. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK&rs..
lees verder

Sigarettenpakjes worden allemaal donkergroen-bruin

11-jul-2019 - Alle verpakkingen van sigaretten en shag krijgen dezelfde donkergroen-bruine kleur. Het streven is dat dit op 1 juli 2020 wordt ingevoerd. Op voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid..
lees verder

Rotterdam krijgt eerste rookvrije zone in openbare ruimte

8-jul-2019 - De straten rondom het Erasmus MC, Erasmiaans Gymnasium en Hogeschool Rotterdam worden na de zomer rookvrij. Dat meldt de gemeente Rotterdam. Het gaat om de Wytemaweg en de Zimmermanweg.De terreinen va..
lees verder

Debat over verkoop illegale e-sigaret uitgesteld tot na de zomer

5-jul-2019 - Het Tweede Kamerdebat over de illegale e-sigaret Juul is uitgesteld tot na de zomer. Uit een publicatie van de Volkskrant bleek dat Nederlandse winkel het verboden rookapparaat gewoon verkopen. ..
lees verder

Voortaan minder rokers in Netflix-series

4-jul-2019 - Netflix gaat het goede voorbeeld geven en belooft om voortaan minder rokende personages in zijn series te laten zien. Het besluit van de streamingdienst komt nadat uit onderzoek is gebleken dat er vee..
lees verder