Nieuws

Kamer: ‘Rookverslaafden ook naar een verslavingskliniek’

10-sep-2019 - Rookverslaafden die maar niet kunnen stoppen met behulp de beschikbare behandelingen, zouden een klinische behandeling moeten kunnen krijgen, vergelijkbaar met de hulp voor alcohol- en drugsverslaafde..
lees verder

‘Stop in één keer met roken, koffie en alcohol’

9-sep-2019 - Volgens verschillende onderzoeken helpt het om tijdens de nicotineloze periode ook de koffie- en alcoholinname te staken. Dat lijkt lastig, maar het één kan juist helpen bij het ander. O..
lees verder

Gezonde leefstijl in aanloop naar operatie heeft direct positief effect

8-sep-2019 - Leefstijlaanpassingen, zoals minder roken, drinken of meer bewegen, verhogen de kans op succes bij een operatie. Zelfs als iemand pas een paar weken of zelfs dagen voor een ingreep gezonder leeft, is ..
lees verder

Nieuwe longziekte eist vijfde leven in VS: 'Stop met roken e-sigaret tot dit is onderzocht'

7-sep-2019 - Een nieuwe longziekte die gelinkt wordt aan het roken van e-sigaretten, heeft in Amerika een vijfde leven geëist. Daarnaast blijft het aantal longpatiënten maar stijgen: op dit moment zijn e..
lees verder

‘Samen stoppen met roken verhoogt slagingskans’

6-sep-2019 - Door mee te doen aan de actie Stoptober, waarbij Nederlanders in de maand oktober massaal proberen te stoppen met roken, is de kans voor rokers vijf keer zo groot dat hun stoppoging succesvol is. Dit ..
lees verder