Nieuws

Onderzoek: 'Slechte dieetkeuzes en als roken verhogen het risico op nierziekten'

17-apr-2013 - Slechte dieetkeuzes en ongezonde gewoontes als roken verhogen het risico op nierziekten. Dat stellen onderzoekers van de Johns Hopkins University. "Familiegeschiedenis in nierziekten kunnen we niet c..
lees verder

Ivan Wolffers: 'Het is niet normaal om te roken'

15-apr-2013 - Van de week twitterde ik het bericht dat het aantal rookmomenten in films voor alle leeftijden in 2012 bijna verdubbeld was in vergelijking met een jaar eerder. Het stond in een rapport van de Legacy ..
lees verder

Rookgedrag tiener beïnvloed door vrienden en ouders

13-apr-2013 - Medeleerlingen in de eerste klassen van de middelbare school hebben meer invloed op iemands rookgedrag dan vrienden in de laatste klassen. Ouders beïnvloeden hun kinderen tijdens de hele middelb..
lees verder

1.800 Belgen lappen rookverbod aan hun laars

13-apr-2013 - Liefst 800 rokers hebben vorig jaar een proces-verbaal gekregen voor roken op café, restaurant of in openbare ruimtes. Iets meer dan 1.000 café-uitbaters kregen eveneens een boete. De ci..
lees verder

Controle op verkoop tabak stelt niets voor

12-apr-2013 - De Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) controleert steeds minder vaak op de verkoop van sigaretten aan jongeren onder de 16 jaar. Vorig jaar zijn er 900 controles uitgevoerd onder 60.000 verkooppunten, ..
lees verder