Nieuws

Rookgedrag tiener beïnvloed door vrienden en ouders

13-apr-2013 - Medeleerlingen in de eerste klassen van de middelbare school hebben meer invloed op iemands rookgedrag dan vrienden in de laatste klassen. Ouders beïnvloeden hun kinderen tijdens de hele middelb..
lees verder

1.800 Belgen lappen rookverbod aan hun laars

13-apr-2013 - Liefst 800 rokers hebben vorig jaar een proces-verbaal gekregen voor roken op café, restaurant of in openbare ruimtes. Iets meer dan 1.000 café-uitbaters kregen eveneens een boete. De ci..
lees verder

Controle op verkoop tabak stelt niets voor

12-apr-2013 - De Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) controleert steeds minder vaak op de verkoop van sigaretten aan jongeren onder de 16 jaar. Vorig jaar zijn er 900 controles uitgevoerd onder 60.000 verkooppunten, ..
lees verder

Import alcohol en tabak strenger controleren

12-apr-2013 - Binnen de Europese Unie moeten kleinere prijsverschillen van alcohol en tabak komen door in een aantal landen de accijnzen te verhogen. Hiervoor pleiten de Hartstichting en het Nederlandse Instituut v..
lees verder

FAGG Vlaanderen: 'Elektronische sigaret niet zonder gevaar'

10-apr-2013 - Een elektronische sigaret, sigaar of pijp roken is niet zonder gevaar. Dat zeggen het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg) en de FOD Volksgezondheid (Vlaanderen). De ..
lees verder