Nieuws

EU-Voorstel: Richtlijn Tabaksproducten COM (2012) 788

9-apr-2013 - Verslag van een algemeen overleg; Verslag van een algemeen overleg, gehouden op 28 februari 2013, over het EU-Voorstel: Richtlijn tabak en tabaksproducten COM. Het gehele verslag kun je vinden op Off..
lees verder

Walking For 20 Minutes A Day Can Help Teens Quit Smoking

9-apr-2013 - Walking for just 20 minutes a day can help teenage smokers cut down on their smoking habit. Teens are even more likely to quit altogether if they participate in a smoking cessation/fitness program an..
lees verder

Hans Ester: 'Kies voor positieve ontmoediging van rokers'

9-apr-2013 - Is er ooit iemand bekeerd van het roken door de waarschuwing op het pakje sigaretten? Een veel betere strategie om rokers tot het inzicht te brengen dat zij hun lichaam aan het vergiftigen zijn, lijkt..
lees verder

Tabak veroorzaakt nierproblemen bij tieners

9-apr-2013 -   Blootstelling aan tabak kan de nierfunctie van tieners negatief beïnvloeden. Dat blijkt uit een onderzoek van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health en het Johns Hopkins Child..
lees verder

NSO en BETA: 'Zorgen om tabak- en dranksmokkel'

8-apr-2013 - Brancheorganisaties NSO en BETA luiden de noodklok. Reden is dat tabak- en gemakszaken, tankshops en slijterijen grote verliezen lijden door smokkel van sigaretten en drank uit buurlanden België ..
lees verder