Nieuws

Stoppen met roken naar niveau 2011?

8-feb-2013 - Vanaf januari dit jaar vergoeden zorgverzekeraars opnieuw geneesmiddelen binnen stoppen-met-rokenprogramma’s. Dit was eerder het geval in 2011. Toen telde de SFK tweemaal zoveel mensen die daarv..
lees verder

Clean Air Nederland start op 11 februari hoger beroep voor rookvrije horeca

7-feb-2013 - Op maandag 11 februari dient het hoger beroep in de rechtszaak tegen de uitzondering van kleine kroegen van het rookverbod in de horeca. Dit hoger beroep volgt op een eerder door Clean Air Nederland a..
lees verder

Amerikaans onderzoek: 'Belastingverhoging op sigaretten leidt tot minder zware rokers'

6-feb-2013 - De meeste mensen denken dat zware rokers het meest resistent zouden zijn voor een prijsstijging. Dat blijkt echter niet het geval te zijn, zo stellen Amerikaanse onderzoekers in het vakblad Tobacco Co..
lees verder

Mentally Ill People Smoke A Lot More Than People Without Mental Illness

5-feb-2013 - American adults with mental illness smoke a lot more than adults without any mental illness, with a smoking rate close to 70 percent higher. The finding comes from a report published by the Centers f..
lees verder

Rookverbod horeca vrijwel niet gecontroleerd

4-feb-2013 - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beschikt niet over voldoende mankracht om het rookverbod in de horeca te handhaven. In 2012 heeft de autoriteit maar bij een op de twintig horecageleg..
lees verder