Nieuws

New England Journal of Medicine: 'Roken voor vrouwen nu veel gevaarlijker dan vroeger'

24-jan-2013 - Vrouwen die nu roken lopen veel meer kans vroegtijdig dood te gaan dan hun grootmoeders die dat in de jaren zestig deden. Dat blijkt uit recent onderzoek. Volgens de onderzoekers beginnen vrouwen teg..
lees verder

Risk of lung cancer death has risen dramatically among women smokers in recent decades

23-jan-2013 - Female smokers have a much greater risk of death from lung cancer and chronic obstructive lung disease (COLD) in recent years than did female smokers 20 or 40 years ago, reflecting changes in smoking ..
lees verder

Drie kwart van rokers wil stoppen

21-jan-2013 - Ruim drie kwart van de rokers wil graag stoppen. Gezonder willen leven (50 procent) en de hoge prijs van een pakje sigaretten zijn daarbij de belangrijkste beweegredenen. Dat blijkt uit onderzoek in ..
lees verder

Gezondere levensstijl kan leiden tot 40 minder kankergevallen

21-jan-2013 - Inspire2Live, de internationale organisatie die zich sterk maakt voor het onder controle krijgen van kanker en initiatiefnemer van grootse evenementen als Alpe d’HuZes, organiseert vandaag en mo..
lees verder

Britse studie: 'Minder kinderen met astma door rookverbod'

21-jan-2013 - Sinds de invoering van het rookverbod in Engeland hebben zich minder kinderen met zware astma bij het ziekenhuis gemeld. Het verbod op roken in openbare gebouwen is in juli 2007 ingegaan. In de daaro..
lees verder