Nieuws

Eindhoven: ‘waterpijpgebruik in horeca schadelijk’

20-feb-2013 - Er moet meer voorlichting komen over de schadelijke gevolgen van het gebruik van de waterpijp in de horeca. Dat vindt het CDA in Eindhoven. Het fruittabak van een waterpijp valt niet onder de tabakswe..
lees verder

Nederlanders massaal de grens over voor goedkope Belgische tabak en sigaretten

19-feb-2013 - Nederlanders gaan massaal de grens over om de hoge accijnzen op tabak te ontduiken. Na de laatste accijsverhoging is een pakje sigaretten in Belgie ruim een euro goedkoper. Shag is maar liefst drie eu..
lees verder

Omstreden tabaksverpakking ook in Nieuw-Zeeland

18-feb-2013 - De sigarettenverpakkingen die eind vorig jaar in Australië zijn ingevoerd, worden binnenkort ook in Nieuw-Zeeland geïntroduceerd. Het gaat om verpakkingen waarop het merklogo ontbreekt en af..
lees verder

De Leer Abstinentie Theorie (LAT)

16-feb-2013 - Alle waarschuwingen ten spijt rookt nog altijd ongeveer een derde van de Nederlandse bevolking en beginnen er ook altijd nog naïeve pubertjes met hun eerste hoesterige misselijksigaret op het sch..
lees verder

Horecaondernemers bieden training stoppen met roken aan

15-feb-2013 - Zestien horeca-ondernemers uit ’s-Hertogenbosch bieden hun gasten op 16 en 17 februari een cursus stoppen met roken aan. De zestien Bossche horeca-ondernemers bedachten de actie nadat ze gezame..
lees verder