Nieuws

Missed Opportunities to Help Smokers with Mental Illness

28-mrt-2013 - Researchers from the UK Centre for Tobacco Control Studies say that despite the expansion in smoking cessation services in recent years, GPs are missing opportunities to offer this support to patients..
lees verder

De illusie van ‘gezond roken'

28-mrt-2013 - De Shisha Pen is een elektronische nepsigaret die in sneltreinvaart populair wordt onder jongeren. Er zijn blijkbaar al 10-jarigen mee gesignaleerd. Saillant: de Roermondse importeur hoopt dat het gee..
lees verder

Wijziging van de Tabakswet ter verhoging van de minimumleeftijd van 16 jaar naar 18 jaar

28-mrt-2013 - Wijziging van de Tabakswet ter verhoging van de minimumleeftijd van 16 jaar naar 18 jaar van personen aan wie tabaksproducten mogen worden verkocht (Verhoging minimumleeftijd verkoop tabaksproducten) ..
lees verder

Britse Hartstichting: 'Bijna 80 procent van de mensen met een rokende partner zou willen dat hij of zij daarmee stopt'

27-mrt-2013 - Als het om roken gaat, zijn partners nog kritischer. Bijna 80 procent van de mensen met een rokende partner zou willen dat hij of zij daarmee stopt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Britse Hartsti..
lees verder

‘Meer aandacht naleven tabaksregels’

27-mrt-2013 - In het wetsvoorstel over het verhogen van de minimumleeftijd om tabak te mogen kopen wordt te veel uitgegaan van het spontaan naleven van de leeftijdsgrens door tabakverkopers. Bij het wetsvoorstel mo..
lees verder