Nieuws

Jan Hoen bindt strijd aan met de waterpijp

20-jan-2013 - De CVP in de Maastrichtse gemeenteraad bindt de strijd aan met de waterpijp. Een attribuut dat te koop is in steeds meer tabaksspeciaalzaken en dat in bepaalde delen van de Nederlandse bevolking razen..
lees verder

Kind van strenge ouder rookt en drinkt minder

17-jan-2013 - Kinderen van ouders met strengere regels over roken en alcohol, roken en drinken minder. Dat concluderen onderzoekers van het Trimbos-instituut in het Peilstationsonderzoek Ouders 2012 dat 15 januari ..
lees verder

Arie Dijkstra: 'Overheid schuldig aan hoog aantal rokers'

16-jan-2013 - 'In Nederland wordt nog veel gerookt, daar ligt een grote verantwoordelijkheid voor de overheid. De overheid heeft daar zelfs schuld aan.' Dat zei de Groningse professor Arie Dijkstra, gespecialiseerd..
lees verder

Meeste ouders voor 18 jaargrens alcohol en tabak

15-jan-2013 - Tachtig procent van de ouders met kinderen in de puberleeftijd ondersteunt de verhoging van de minimumleeftijd voor het kopen van tabak en alcohol naar 18 jaar. Dat is een van de conclusies van het Pe..
lees verder

Onderzoek: 'Smoking Intensity Predicts Bladder Cancer Severity'

14-jan-2013 - It’s been well documented by researchers that smoking is one of the most common causes of bladder cancer, including in a recent study in the Journal of the American Medical Association..
lees verder