Nieuws

Vlaanderen: 'Rookverbod doet vroeggeboortes dalen'

15-feb-2013 - Het rookverbod in de horeca werpt zijn vruchten af. Sinds de invoering ervan daalde het aantal baby's dat te vroeg geboren werd, met zes procent. Dat actief en passief roken ook schadelijk zijn voor ..
lees verder

Rookpreventie maakt goede start in 2013

15-feb-2013 - Het jaar 2013 is goed begonnen. In elk geval voor de mensen die willen stoppen met roken. Per 1 januari 2013 worden de stoppen-met-roken-programma’s weer vergoed vanuit het basispakket. De ambi..
lees verder

British Medical Journal: 'Stoppen met roken maakt veel dikker dan verwacht'

14-feb-2013 - Stoppen met roken zou je gemiddeld 2,9 kilogram doen bijkomen. Zo willen voorlichtingscampagnes je toch doen geloven, maar nu blijkt uit een onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal dat d..
lees verder

'Longkanker dodelijkste kankersoort onder Europese vrouwen'

13-feb-2013 - Longkanker haalt borstkanker in als de meest dodelijke vorm van kanker bij Europese vrouwen, althans dat verwachten experts. De stijging van rokende vrouwen vanaf de jaren ’60 en ’70 ligt ..
lees verder

Roken, niet roken, soms roken: tijdlijn van rookverbod

12-feb-2013 - Een meerderheid van de Tweede Kamer wil een algeheel verbod op roken in de horeca. Het is een nieuwe stap in de soap rond roken in het openbaar. Bekijk hier een overzicht van alle gebeurtenissen sinds..
lees verder