Nieuws

Longfonds wil rookvrije schoolpleinen; jongeren ook

25-mrt-2013 - Het Longfonds pleit voor rookvrije schoolpleinen. Jongeren vinden dit een goed plan: in eerder onderzoek van het 1V Jongerenpanel vond de meerderheid (62%) dat de overheid roken op het schoolplein moe..
lees verder

Longfonds pleit voor rookverbod op alle schoolpleinen VO

25-mrt-2013 - Het Longfonds, voorheen Astmafonds, stelt vandaag in een rapport dat een kwart van alle scholen in Nederland een rookvrij schoolplein heeft. En nu wil de organisatie op alle scholen in het voortgezet ..
lees verder

Van Rijn: Roken op schoolplein is niet normaal, dat moet de sociale norm zijn

25-mrt-2013 - Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft maandag 25 maart een onderzoek in ontvangst genomen waaruit blijkt dat 25% van alle middelbare scholen een rookvrij schoolplein heeft. Zij willen jongeren ..
lees verder

Scherpere controles op tabaksverkoop bij tankstations

25-mrt-2013 - De overheid voert sinds kort strengere controles uit op de verkoop van tabaksartikelen in tankstations. Bij de BETA komen geregeld berichten binnen van verontruste pomphouders die voor het kleinste ve..
lees verder

Opmerkelijke campagne kaart absurditeit 'sociaal roken' aan

22-mrt-2013 - De gezondheidsdienst van de Canadese provincie Ontario heeft deze opmerkelijke clip op YouTube gezet.  In de video wordt roken vervangen door flatulentie om zo de absurditeit van sociaal roken aa..
lees verder