Nieuws

Leeftijdsgrens verkoop tabak naar 18 jaar

14-jan-2013 - Het kabinet wil de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak van 16 naar 18 jaar verhogen. De ministerraad heeft hiermee ingestemd op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn..
lees verder

Rokers paffen tien sigaretten per dag

12-jan-2013 - Nederlandse rokers jagen er per dag gemiddeld ruim tien sigaretten doorheen. Dat blijkt zaterdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over 2011. Vrouwen roken met 10,3 sigaret..
lees verder

Stopcursus is populair

11-jan-2013 - Er is een run op stoppen-met-roken behandelingen. Diverse organisaties die deze cursussen aanbieden, merken een sterke toename in het aantal aanvragen. De oorzaak is vermoedelijk, naast de traditionel..
lees verder

Zelf sigaret rollen vanwege de crisis

11-jan-2013 - Tabak. Rokers kiezen steeds vaker voor de zelfmaaksigaret om kosten te besparen. Bussen met losse tabak zijn een stuk goedkoper. Hulzenstoppers vliegen de winkel uit. De zelfmaaksigaret wint aan popu..
lees verder

Onderzoek: 'Sociale omgeving van invloed op rookgedrag scholieren'

10-jan-2013 - Schoolorganisatiekenmerken, vriendschapsselectie en de invloed van vrienden beïnvloeden het rookgedrag van scholieren. Chip Huisman concludeert tevens dat bij een negatieve houding van ouders me..
lees verder