Nieuws

Kamer stemt voor algeheel rookverbod in horeca

11-feb-2013 - Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat er in de hele horeca niet meer mag worden gerookt.  VVD, SP, PVV en 50Plus zijn tegen. Zij vinden dat de eigenaren van kleine kroegjes zelf wel kunne..
lees verder

Trainingen 'Stoppen met roken' in de GGZ geven?

11-feb-2013 - Binnen de Geestelijke Gezondheidzorg in Nederland wordt nog steeds veel gerookt, door cliënten én door medewerkers. Mede door het vele roken is de levensverwachting van mensen met ernstige..
lees verder

57 procent bepaalt eigen rookbeleid

10-feb-2013 - Ruim 55 procent van de horecaondernemers bepaalt zelf of in het eigen horecabedrijf het rookverbod wel of niet wordt nageleefd. Dit blijkt uit de eerste stelling van MissetHoreca: 'De politiek wil een..
lees verder

Roken toch taboe in álle cafés

10-feb-2013 - Het rookverbod wordt waarschijnlijk weer aangescherpt. Morgen zal - dankzij de SGP - een nipte Kamermeerderheid de wens uitspreken om de horeca 100 procent rookvrij te maken. De kleine kroegen, die de..
lees verder

Stoppen met roken naar niveau 2011?

8-feb-2013 - Vanaf januari dit jaar vergoeden zorgverzekeraars opnieuw geneesmiddelen binnen stoppen-met-rokenprogramma’s. Dit was eerder het geval in 2011. Toen telde de SFK tweemaal zoveel mensen die daarv..
lees verder