Nieuws

De start van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging

26-feb-2013 -   Op 11 februari jongsleden vond een eerste discussiebijeenkomst plaats van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging (NET) bij het Trimbos-instituut. Er was taart, er waren veel ambitie..
lees verder

Engelse Minister Gezondheid stelt verbod voor op roken in auto als daar ook kinderen in zitten

26-feb-2013 - Engelse Minister Gezondheid stelt verbod voor op roken in auto als daar ook kinderen in zitten. Het gehele artikel kun je vinden op Telegraph.uk.  ..
lees verder

Onderzoek: 'Screening voorkomt longkankerdoden'

25-feb-2013 - Een jaarlijkse screening van vijftigplussers die zwaar roken, kan 15 tot 30 procent van de longkanker- doden vermijden. Epidemioloog Jiemin Ma van de American Cancer Society hield informatie ove..
lees verder

Erasmus Medisch Centrum: 'Mensen die roken kosten de gezondheidszorg minder geld'

25-feb-2013 - Mensen die roken kosten de gezondheidszorg niet meer maar minder geld. Daarom is het een slecht idee om rokers meer te laten betalen voor zorgverzekeringen. Dat stelt een onderzoekster van het Erasmus..
lees verder

De paradox van rookgedrag bij astmapatienten

21-feb-2013 - Wetenschappers aan de Radboud Universiteit Nijmegen hebben een verband gevonden tussen ernstige astmaklachten en de verslavingsgevoeligheid van roken bij jongeren, zo meldt het Nederlands Tijdschrift ..
lees verder