Nieuws

Gezondheidseconoom: 'Als je AWBZ-problemen wil oplossen, moet je iedereen laten roken'

12-mrt-2013 - Een roker is goedkoper voor de gezondheidszorg, dat zegt gezondheidseconoom Guus Schrijvers met het nodige cynisme. Maar hoe kan de gezondheidszorg wel betaalbaar blijven met reële maatregelen. ..
lees verder

Longfonds zet zich in voor rookvrije schoolterreinen

11-mrt-2013 - Vanaf 1 januari 2014 wil het kabinet de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak van 16 naar 18 jaar verhogen. Zo willen ze het roken door kinderen ontmoedigen. Zien roken, doet roken. Veel scholen he..
lees verder

Blog Marc Willemsen: 'Stiekem een sigaretje roken'

11-mrt-2013 - De tabaksverkoop staat onder druk. De aandacht van de politiek komt steeds meer te liggen op het tabaksproduct zélf. De industrie en de tabakshandel gruwen van het vooruitzicht dat sigarettenpa..
lees verder

'Legalisering tabak vergissing van de geschiedenis'

11-mrt-2013 - De website tabaknee.nl richt zich helemaal op de rooklobby. Die wordt flink aangepakt. Volgens de site is bijvoorbeeld minister Schippers van Volksgezondheid een trouwe kameraad van de tabakslobby. Lo..
lees verder

Felle aanval artsen op tabakslobby

11-mrt-2013 - Twee longartsen hebben op internet de aanval geopend op de tabaksindustrie. Op de website tabaknee.nl staan de namen van leidinggevenden, bestuurders en lobbyisten en wordt hun betrokkenheid bij de se..
lees verder