Nieuws

Britse studie: 'Minder kinderen met astma door rookverbod'

21-jan-2013 - Sinds de invoering van het rookverbod in Engeland hebben zich minder kinderen met zware astma bij het ziekenhuis gemeld. Het verbod op roken in openbare gebouwen is in juli 2007 ingegaan. In de daaro..
lees verder

Gezondere levensstijl kan leiden tot 40 minder kankergevallen

21-jan-2013 - Inspire2Live, de internationale organisatie die zich sterk maakt voor het onder controle krijgen van kanker en initiatiefnemer van grootse evenementen als Alpe d’HuZes, organiseert vandaag en mo..
lees verder

Drie kwart van rokers wil stoppen

21-jan-2013 - Ruim drie kwart van de rokers wil graag stoppen. Gezonder willen leven (50 procent) en de hoge prijs van een pakje sigaretten zijn daarbij de belangrijkste beweegredenen. Dat blijkt uit onderzoek in ..
lees verder

Jan Hoen bindt strijd aan met de waterpijp

20-jan-2013 - De CVP in de Maastrichtse gemeenteraad bindt de strijd aan met de waterpijp. Een attribuut dat te koop is in steeds meer tabaksspeciaalzaken en dat in bepaalde delen van de Nederlandse bevolking razen..
lees verder

Kind van strenge ouder rookt en drinkt minder

17-jan-2013 - Kinderen van ouders met strengere regels over roken en alcohol, roken en drinken minder. Dat concluderen onderzoekers van het Trimbos-instituut in het Peilstationsonderzoek Ouders 2012 dat 15 januari ..
lees verder