Nieuws

Duitse campagne: statiegeld op flessen werkt, dus waarom niet op sigarettenpeuken?

14-aug-2019 - Statiegeld heffen op flessen blijkt te werken, dus waarom niet op sigarettenpeuken? Dat is het idee achter een campagne van Duitse milieuactivisten om de bergen sigarettenfilters te verminderen, waarm..
lees verder

Voorbereiding rookvrije straat in volle gang

13-aug-2019 - Het gebied rondom het Erasmus MC en Hogeschool Rotterdam wordt vanaf 2 september een rookvrije zone. Het gaat om de Wytemaweg en de Zimmermanweg. De zone omvat het Erasmiaans Gymnasium, Hogeschool Rot..
lees verder

Die tune van ‘Met het oog op morgen’ over de sigaret kan echt niet meer

12-aug-2019 - Trouw-lezer Frans Koevoets vindt het hoog tijd dat radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ stopt met hun tune waarin een sigaret een voorname rol speelt, schrijft hij in een lezersreactie. ..
lees verder

De roker verliest steeds meer leefgebied – en ondergaat dat gelaten

2-aug-2019 - Zelfs de Stichting Rokersbelangen hield zich deze week koest, terwijl er toch genoeg ‘onheilstijdingen’ waren. Met het oprukken van het rookvrije terras verdwijnt opnieuw een stuk leefgebi..
lees verder

Van Tabakswet tot rookverbod op perron: rookvrije samenleving komt dichterbij

31-jul-2019 - Steeds meer Nederlanders storen zich aan rokers op publieke plekken. Instanties trekken zich de klachten aan en nemen harde maatregelen. Vandaag kondigde ProRail aan alle stations in Nederland b..
lees verder