Nieuws

Leerlingen mogen niet roken, maar leraren wel? School verandert rookbeleid

20-mei-2019 - Terra-woordvoerder Trijnie van Wijk bevestigt dat de school actie gaat ondernemen om het rookbeleid aan te scherpen. Op dit moment mogen leraren onder meer roken op een binnenplaats van de school en o..
lees verder

Rookruimtes in de horeca moeten er definitief aan geloven: het einde is in zicht

17-mei-2019 - Iedereen die een horecagelegenheid binnengaat, ‘moet worden gevrijwaard van iedere mate van blootstelling aan tabaksrook’. Ofwel: rookruimtes in de horeca zijn verboden. Dat adviseert advo..
lees verder

Ramadan het moment om te stoppen met roken?

7-mei-2019 - Veel moslims willen de ramadan benutten om te stoppen met roken. Toch blijkt dit erg moeilijk, zegt een straatcoach. “’s Nachts als de eerste dadel nog niet binnen is, wordt de eerste siga..
lees verder

Akelige plaatjes, een beloning of toch de e-sigaret: wat we weten over het afzweren van de peuk

29-apr-2019 - Deskundigen uit de verslavingszorg vinden dat een rookverslaving in een afkickkliniek moet kunnen worden behandeld mét vergoeding. Welke methodes werken eigenlijk wel (of juist niet) om van de ..
lees verder

'Maak verslavingskliniek ook toegankelijk voor rokers'

29-apr-2019 - Rookverslaafden zouden een klinische behandeling om van hun verslaving af te komen vergoed moeten krijgen, net zoals dat het geval is bij drank- en drugsverslaafden. Dat is de kern van een brief van e..
lees verder