Nieuws

‘Dokterstas’ om debat over roken op gang te helpen

10-okt-2019 - Een dokterstas met spreekwoordelijke gereedschappen voor buiten de spreekkamer. Dat is wat dokters volgens verslavingsarts Robert van de Graaf van actiecomité #artsenslaanalarm nodig hebben om ..
lees verder

Kruidvat ‘op koers’ met schrappen rookwaren

9-okt-2019 - Begin 2018 had A.S. Watson Health & Beauty Benelux, het moederbedrijf van de ketens Kruidvat en Trekpleister, aangekondigd dat sigaretten helemaal uit de rekken zouden verdwijnen. "Gezondheid neem..
lees verder

Twentse studie naar stoppen met roken in virtueel dorp

8-okt-2019 - Kan je van het roken af komen door gebruik te maken van ‘virtual reality’? De Twentse ziekenhuizen, de Universiteit Twente (UT) en Tactus gaan dat uitzoeken. Circa 30 mensen, die niet met ..
lees verder

Nederlandse longartsen willen totaalverbod op e-sigaret

7-okt-2019 - Nederlandse longartsen pleiten voor een totaalverbod op de e-sigaret, nu het aantal gebruikers met klachten is toegenomen van drie naar acht. Dat zegt Leon van den Toorn, voorzitter van de Nederlandse..
lees verder

Longartsen Noorden 'hartstochtelijk' voor verbod e-sigaret

7-okt-2019 - Het enige doel is jongeren verslaafd te maken aan nicotine en sinds kort weten we zeker dat het ook nog zeer schadelijk kan zijn. ,,Dus ben ik ook hartstochtelijk voor een verbod op de e-sigaret&rsquo..
lees verder