Nieuws

Strengere regulering e-sigaret is om meerdere redenen verstandig

7-okt-2019 - Nederlandse longartsen willen af van de e-sigaret. De beroepsvereniging pleit voor een totaalverbod op de verkoop na zorgwekkende incidenten met gebruikers. Acht rapporteerden na het gebruik van een e..
lees verder

Niet-rokers blij met verbod op rookruimtes in horeca

7-okt-2019 - Niet-rokers zijn blij met het verbod op rookruimtes in de horeca: 58 procent vindt het een goede zaak dat de Hoge Raad daartoe heeft beslist. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Rokers zelf veroo..
lees verder

Oost-Nederland wil rookverbod op terrassen van café’s en restaurants

3-okt-2019 - Een meerderheid van de inwoners van Oost-Nederland wil een rookverbod op terrassen van café’s en restaurants. Dat blijkt uit een enquête van Kieskompas in opdracht van LocalFocus. ..
lees verder

Rookverbod per juli uitgebreid met e-sigaret

3-okt-2019 - Het rookverbod wordt per 1 juli 2020 uitgebreid. Op plaatsen waar een rookverbod geldt, mag de e-sigaret dan ook niet gebruikt worden. Dat laat een woordvoerder van staatssecretaris Paul Blokhuis van ..
lees verder

Stoptober 2019: stoppen met roken goed voor gezondheid én voor portemonnee

1-okt-2019 - De maand oktober is weer aangebroken en die staat ook dit jaar weer in het teken van Stoptober. Stoptober is een initiatief van verschillende organisaties om stoppen met roken onder de aandacht te bre..
lees verder