Nieuws

Meer sigaretten verkocht in 2018

21-jan-2019 - Het afgelopen jaar zijn er in Nederland iets meer sigaretten verkocht dan het jaar ervoor. In totaal kochten we in 2018 9,815 miljard sigaretten, tegenover 9,808 miljard in 2017. Dat blijkt uit cijfer..
lees verder

Onderzoek: 'Minder drinken doet minder roken'

11-jan-2019 - Stoppen met roken gaat makkelijker als je ook minder gaat drinken.Roken is net als drinken een wijdverspreid probleem. Een vijfde van alle volwassenen doet het allebei, wellicht omdat roken het risico..
lees verder

Vlaanderen verbiedt roken in auto in bijzijn van kinderen

13-dec-2018 - Wie in Vlaanderen achter het stuur een sigaret opsteekt terwijl er een kind in de auto zit, riskeert binnenkort een boete die kan oplopen tot maar liefst 1000 euro. De wet verbiedt het te roken in de..
lees verder

Preventieakkoord: zo moeten we gezonder worden

23-nov-2018 - 'We maken samen een vuist voor een gezonder Nederland,' zegt staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) over het Nationaal Preventieakkoord. Dit zijn de belangrijkste maatregelen m.b.t..
lees verder

Betuttelend beleid? Misschien, maar Paul Blokhuis heeft een missie

19-nov-2018 - We moeten gezonder leven, vindt het kabinet. Minder roken, drinken en snacken. Deze week maakt staatssecretaris Paul Blokhuis zijn Nationaal Preventieakkoord bekend. Hoe hard zijn de plannen? Als het..
lees verder