Nieuws

Ruim honderd online verkopers e-sigaretten overtreden reclameverbod

26-apr-2019 - Veel webshops die e-sigaretten verkopen, houden zich niet aan de reclameregels. Dat blijkt uit onderzoek van NOS Stories. De NVWA controleerde vorig jaar meer dan 200 webshops die rook- en tabaksprodu..
lees verder

Haast met antirookbeleid: over acht maanden grauwe pakjes sigaretten

25-apr-2019 - Het kabinet maakt haast met het antirookbeleid. Begin komend jaar mogen sigaretten en shag alleen verkocht worden in eenvormige, grauwe verpakkingen, die de aanschaf moeten ontmoedigen. Dat moet in 20..
lees verder

Te veel teer in sigaretten, maar nauwelijks boetes van NVWA

17-apr-2019 - Vier op de tien sigaretten stoten bij tests te veel schadelijke stoffen uit, maar dat leidt bijna nooit tot boetes voor fabrikanten. Dat bevestigt de NVWA naar aanleiding van een bericht in het A..
lees verder

Roken vergroot de kans op blaaskanker

9-apr-2019 - Blaaskanker is onderbelicht en komt steeds vaker voor. Uroloog Joost Boormans van het Erasmus MC Kanker Instituut strijdt voor meer bekendheid en betere behandeling. Roken vergroot de kans op blaaska..
lees verder

Kelly doet mee aan een 'gezond zwanger'-project: 'Afvallen lukt, stoppen met roken nog niet'

9-apr-2019 - Zwanger zijn en roken gaan niet goed samen. Iedereen weet dat en toch zijn er nog veel vrouwen die de sigaret niet kunnen laten liggen, met alle gevolgen van dien. Een landelijke campagne die deze wee..
lees verder