Nieuws

Helft Nederlanders wil dat rokers hogere zorgpremie betalen

1-okt-2019 - Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking (52 procent) vindt dat mensen die roken een hogere ziektekostenpremie moeten betalen. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor d..
lees verder

Roken vergroot de kans op psychische aandoeningen

30-sep-2019 - Psychiatrische patiënten roken meer dan gemiddeld. Maar doen ze dat omdat ze een psychische aandoening hebben of hebben ze die aandoening omdat ze veel roken? Vooral dat laatste; roken vergroot d..
lees verder

Zijn e-sigaretten gevaarlijk? Trimbos reageert

30-sep-2019 - Esther Croes van het Trimbos-instituut vertelt dat er weinig bekend is over de langetermijneffecten van e-sigaretten. Volgens Croes zorgen de sigaretten in de Verenigde Staten voor problemen vanwege d..
lees verder

Stoppen met roken? Zonder steun van vrienden wordt 't lastig

30-sep-2019 - 1 oktober is het nieuwe 1 januari. Tenminste, als het gaat om mensen die willen stoppen met roken. Deze maand, omgedoopt tot stoptober, is voor deze groep behoorlijk effectief: het slagingspercentage ..
lees verder

Onderzoekers slaan alarm: 'De e-sigaret is zeker niet ongevaarlijk'

28-sep-2019 - In de Verenigde Staten rinkelen alle alarmbellen rond de e-sigaret. Volgens Amerikaanse media zijn er twaalf doden en honderden mensen met longklachten opgenomen in het ziekenhuis door deze sigaret. ..
lees verder