Nieuws

Roken in buurt van kind taboe, stoppen vergoed

13-nov-2018 - Roken is voortaan taboe op scholen, zorginstellingen, de kinderopvang, sportclubs, in speeltuinen en bij kinderboerderijen en rookruimtes bij bedrijven verdwijnen. Maar wie wil stoppen, krijgt dat ver..
lees verder

Nooit zo weinig rokers in VS

8-nov-2018 - De sigaret is steeds minder populair in de Verenigde Staten. Zowat 14 procent van de bevolking rookt er vandaag, of het laagste niveau ooit. Dat blijkt uit cijfers van de gezondheidsautoriteiten. Zow..
lees verder

Vernieuwde Stopstone-app: meer hulp bij stoppen met roken

5-nov-2018 - Jongeren ondersteunen bij het stoppen met roken. Hoe doe je dat? De vernieuwde Stopstone-app helpt jongeren met motivators, tools en tips door moeilijke momenten heen. Ook helpt de app jongeren gemoti..
lees verder

Hoe het komt dat het ene gezicht sneller en anders veroudert dan het andere

2-nov-2018 - Wie rookt, ziet er na verloop van tijd gemiddeld vijf jaar ouder uit dan hij of zij daadwerkelijk is. Het verdiept rimpels zoals die op het voorhoofd. Roken veroorzaakt ook meer ondiepe rimpels in het..
lees verder

Zo voorkom je dat je dikker wordt als je stopt met roken

31-okt-2018 - Eerst het slechte nieuws: gemiddeld worden mensen die stoppen met roken zo’n vier kilo zwaarder. Dat komt doordat de nicotine in sigaretten je stofwisseling stimuleert. Als je stopt, krijgt je s..
lees verder