Nieuws

Roken oorzaak nummer 1 fatale woningbranden

4-apr-2019 - Roken en elektrische apparatuur zijn de belangrijkste oorzaken van fatale woningbranden. Vorig jaar kwamen bij dertig branden in woningen 33 mensen om het leven. De meeste vuurzeeëen ontstonden d..
lees verder

Rokende vaders meer risico op kind met hartafwijking

26-mrt-2019 - Rokende vaders hebben een verhoogde kans op een kind met een aangeboren hartafwijking. Dit blijkt uit onderzoek van Lijuan Zhao e.a. dat recentelijk in European Journal of Preventive Cardiology versch..
lees verder

Factcheck: 'Roken is twee keer zo schadelijk voor vrouwen'

20-mrt-2019 - Op 8 maart lazen we op nu.nl een interview waarin Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan Radboudumc Nijmegen, een opmerkelijk cijfer poneerde. Waarom vrouwen meer hartklachten hebben dan..
lees verder

Lichte daling aantal rokers onder volwassenen

19-mrt-2019 - In 2018 gaf 22,4 procent van de volwassenen aan wel eens te roken. Volgens de door hen zelf opgegeven alcoholconsumptie was 8,2 procent een overmatige drinker. Daarnaast had 50,2 procent overgewicht. ..
lees verder

Nog niet alle schoolterreinen rookvrij

13-mrt-2019 - De helft van de jongeren begint met roken op het schoolplein en dat ‘zien roken, doet roken’ blijkt uit onderzoek. Positief is dat een rookvrij schoolterrein al gerealiseerd is door het m..
lees verder