Nieuws

Harvard-onderzoekers: Bedroefd zijn leidt tot verslavend gedrag

16-jan-2020 - Wanneer grijpt een verslaafde naar zijn genotsmiddel? Als hij zich slecht voelt, was lange tijd het antwoord van wetenschappers. Nu worden ze meer specifiek: vooral bedroefdheid werkt verslavend gedra..
lees verder

41% Nederlandse ziekenhuizen rookvrij

16-jan-2020 - Het faciliteren van roken door rookplekken aan te bieden op het ziekenhuisterrein, vinden ziekenhuizen niet passen bij hun taak als zorgaanbieder. Het aandeel ziekenhuizen dat rookvrij is, ligt inmid..
lees verder

Echt nooit meer roken op school? In Soest doen ze dat zo

15-jan-2020 - Het doel is duidelijk: in en om de school moet er niet meer worden gerookt. Vanaf 1 augustus is het zelfs bij wet verboden en sommige scholen zijn daar bij de start van het jaar al mee begonnen. Het G..
lees verder

Staatssecretaris Blokhuis wil rookruimten bij werkplek volgend jaar al weg hebben

15-jan-2020 - Staatssecretaris Paul Blokhuis maakt er uitdrukkelijk werk van om rookruimten bij de overheid en bedrijven in 2021 te sluiten. Tot nu toe was het plan dat dit in 2023 zijn beslag zou krijgen. Blokhui..
lees verder

Ziekenhuizen worden rookvrij met nicotinepleisters, stopcursussen en handhavers

14-jan-2020 - Ze zijn er nog wel, de ziekenhuizen die op de stoep een speciale ‘rookabri’ hebben staan waar verstokte rokers hun sigaret kunnen roken. Maar het worden er snel minder. In hoog tempo maken..
lees verder