Nieuws

Regelmatig screenen verlaagt longkankersterfte bij (ex)rokers, maar moeten we dat wel doorvoeren?

29-jan-2020 - Als zware rokers en ex-rokers regelmatig een CT-scan van hun longen laten maken, worden tumoren eerder opgespoord en daalt de sterfte aan longkanker met een kwart. Dat blijkt uit een proefbevolkingson..
lees verder

Kruidvat en Trekpleister verkopen geen tabaksproducten meer

22-jan-2020 - Bij geen enkele winkel van Kruidvat en Trekpleister zijn nog tabaksproducten te koop. De winkelketen heeft de verkoop van sigaren, sigaretten en andere rookwaren de afgelopen twee jaar afgebouwd. Die ..
lees verder

Vier weken voor operatie stoppen met roken helpt tegen complicaties

20-jan-2020 - Wie minstens vier weken voor een operatie stopt met roken, heeft minder kans op postoperatieve complicaties. Dat blijkt uit een studie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).  Iedereen is het..
lees verder

Rookvrij maken ziekenhuis: proces van de lange adem

17-jan-2020 - In en rond de meeste Limburgse ziekenhuizen geldt inmiddels een rookverbod. Toch is de sigaret ook daar nog niet helemaal verdwenen. "We proberen gedrag van mensen te veranderen, dat kost nu eenmaal t..
lees verder

Lidl doet tabak in de ban bij 150 Nederlandse winkels

16-jan-2020 - Lidl stopt binnenkort met de verkoop van rookwaren in honderdvijftig Nederlandse filialen. Vorig jaar werden al zeventig Lidl-supermarkten ‘rookvrij’ gemaakt.  Eind januari worden ge..
lees verder