Nieuws

Twentse studie naar stoppen met roken in virtueel dorp

8-okt-2019 - Kan je van het roken af komen door gebruik te maken van ‘virtual reality’? De Twentse ziekenhuizen, de Universiteit Twente (UT) en Tactus gaan dat uitzoeken. Circa 30 mensen, die niet met ..
lees verder

Nederlandse longartsen willen totaalverbod op e-sigaret

7-okt-2019 - Nederlandse longartsen pleiten voor een totaalverbod op de e-sigaret, nu het aantal gebruikers met klachten is toegenomen van drie naar acht. Dat zegt Leon van den Toorn, voorzitter van de Nederlandse..
lees verder

Niet-rokers blij met verbod op rookruimtes in horeca

7-okt-2019 - Niet-rokers zijn blij met het verbod op rookruimtes in de horeca: 58 procent vindt het een goede zaak dat de Hoge Raad daartoe heeft beslist. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag. Rokers zelf veroo..
lees verder

Strengere regulering e-sigaret is om meerdere redenen verstandig

7-okt-2019 - Nederlandse longartsen willen af van de e-sigaret. De beroepsvereniging pleit voor een totaalverbod op de verkoop na zorgwekkende incidenten met gebruikers. Acht rapporteerden na het gebruik van een e..
lees verder

Longartsen Noorden 'hartstochtelijk' voor verbod e-sigaret

7-okt-2019 - Het enige doel is jongeren verslaafd te maken aan nicotine en sinds kort weten we zeker dat het ook nog zeer schadelijk kan zijn. ,,Dus ben ik ook hartstochtelijk voor een verbod op de e-sigaret&rsquo..
lees verder