Nieuws

De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) wint bronzen Effie met Rookvrije Generatie

7-nov-2019 - De Alliantie Nederland Rookvrij (ANR) heeft met de Rookvrije Generatie een bronzen Effie gewonnen in de categorie ‘Maatschappelijke impact’. De Effie is een belangrijke communicatieprijs v..
lees verder

Oneerlijke meting sigaretten leidt tot duizenden doden

6-nov-2019 - In sigarettenfilters zitten luchtgaatjes, waardoor tabak in de test voldoet aan de Europese norm. Maar meestal zijn die gaatjes bij het roken niet open. Als de tabaksindustrie door de overheid was ge..
lees verder

RIVM inventariseert: bijna 20 duizend e-liquids aangemeld voor Nederlandse markt

6-nov-2019 - Mensen die een e-sigaret willen dampen hebben in ons land  een gigantische keuze. Bijna 20 duizend verschillende vloeibare vullingen (e-liquids) zijn door fabrikanten en importeurs aangemeld voor..
lees verder

‘Meeste slachtoffers e-sigaret gebruikten vloeistoffen met cannabis’

26-okt-2019 - De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn er meer en meer van overtuigd dat producten met THC, het psychoactieve middel van cannabis, een rol hebben gespeeld bij meerdere overlijdens die terug te vo..
lees verder

Kan stoppen met roken je conditie verslechteren?

25-okt-2019 - Mensen die gestopt zijn met roken, klagen soms dat ze zich slechter zijn gaan voelen. Of zit dat gevoel tussen de oren? Esther Croes van het Trimbos-instituut, zegt dat stoppen met roken alleen maar ..
lees verder