Nieuws

Roken in rookruimtes in cafés en restaurants vanaf nu verboden

27-sep-2019 - Wie in de kroeg of een restaurant een sigaret wil opsteken, moet voortaan naar buiten. De Hoge Raad heeft bepaald dat rookruimtes in de horeca niet meer zijn toegestaan. Het verbod geldt per direct v..
lees verder

'Gebruikers e-sigaret melden zich met klachten bij longartsen'

13-sep-2019 - Longartsen in Nederland melden de eerste gevallen van een onbekende longziekte bij gebruikers van de elektronische sigaret. De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT)..
lees verder

Mysterieuze dampziekte zet opnieuw de schijnwerpers op 'gezond alternatief’ voor roken

13-sep-2019 - 450 rokers van elektronische sigaretten zijn in de VS op de intensive care beland. De oorzaak van de longziekte is onbekend. Sinds een paar maanden belanden er in de Verenigde Staten ineens jongeren ..
lees verder

Kamer: ‘Rookverslaafden ook naar een verslavingskliniek’

10-sep-2019 - Rookverslaafden die maar niet kunnen stoppen met behulp de beschikbare behandelingen, zouden een klinische behandeling moeten kunnen krijgen, vergelijkbaar met de hulp voor alcohol- en drugsverslaafde..
lees verder

‘Stop in één keer met roken, koffie en alcohol’

9-sep-2019 - Volgens verschillende onderzoeken helpt het om tijdens de nicotineloze periode ook de koffie- en alcoholinname te staken. Dat lijkt lastig, maar het één kan juist helpen bij het ander. O..
lees verder