Nieuws

Ramadan het moment om te stoppen met roken?

7-mei-2019 - Veel moslims willen de ramadan benutten om te stoppen met roken. Toch blijkt dit erg moeilijk, zegt een straatcoach. “’s Nachts als de eerste dadel nog niet binnen is, wordt de eerste siga..
lees verder

Akelige plaatjes, een beloning of toch de e-sigaret: wat we weten over het afzweren van de peuk

29-apr-2019 - Deskundigen uit de verslavingszorg vinden dat een rookverslaving in een afkickkliniek moet kunnen worden behandeld mét vergoeding. Welke methodes werken eigenlijk wel (of juist niet) om van de ..
lees verder

'Maak verslavingskliniek ook toegankelijk voor rokers'

29-apr-2019 - Rookverslaafden zouden een klinische behandeling om van hun verslaving af te komen vergoed moeten krijgen, net zoals dat het geval is bij drank- en drugsverslaafden. Dat is de kern van een brief van e..
lees verder

Ruim honderd online verkopers e-sigaretten overtreden reclameverbod

26-apr-2019 - Veel webshops die e-sigaretten verkopen, houden zich niet aan de reclameregels. Dat blijkt uit onderzoek van NOS Stories. De NVWA controleerde vorig jaar meer dan 200 webshops die rook- en tabaksprodu..
lees verder

Haast met antirookbeleid: over acht maanden grauwe pakjes sigaretten

25-apr-2019 - Het kabinet maakt haast met het antirookbeleid. Begin komend jaar mogen sigaretten en shag alleen verkocht worden in eenvormige, grauwe verpakkingen, die de aanschaf moeten ontmoedigen. Dat moet in 20..
lees verder