Nieuws

Voorbereiding rookvrije straat in volle gang

13-aug-2019 - Het gebied rondom het Erasmus MC en Hogeschool Rotterdam wordt vanaf 2 september een rookvrije zone. Het gaat om de Wytemaweg en de Zimmermanweg. De zone omvat het Erasmiaans Gymnasium, Hogeschool Rot..
lees verder

Die tune van ‘Met het oog op morgen’ over de sigaret kan echt niet meer

12-aug-2019 - Trouw-lezer Frans Koevoets vindt het hoog tijd dat radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ stopt met hun tune waarin een sigaret een voorname rol speelt, schrijft hij in een lezersreactie. ..
lees verder

De roker verliest steeds meer leefgebied – en ondergaat dat gelaten

2-aug-2019 - Zelfs de Stichting Rokersbelangen hield zich deze week koest, terwijl er toch genoeg ‘onheilstijdingen’ waren. Met het oprukken van het rookvrije terras verdwijnt opnieuw een stuk leefgebi..
lees verder

ProRail wil alle stations compleet rookvrij maken

31-jul-2019 - ProRail wil alle stations in Nederland rookvrij maken. Volgens de spoorbeheerder neemt het draagvlak voor roken steeds verder af. "Sinds 2004, toen de rookpalen zijn gekomen, is er veel veranderd", z..
lees verder

Rookruimtes zijn binnenkort waarschijnlijk taboe, en dan komt ook het balkon van de buurman in zicht

31-jul-2019 - Wat staat er nog op de wensenlijst van anti-rookclub Clean Air Nederland? “Met stip op één staan talloze klachten over ­rokende buren”, zegt Tom Voeten van Can. Roken bin..
lees verder