Nieuws

Oost-Nederland wil rookverbod op terrassen van café’s en restaurants

3-okt-2019 - Een meerderheid van de inwoners van Oost-Nederland wil een rookverbod op terrassen van café’s en restaurants. Dat blijkt uit een enquête van Kieskompas in opdracht van LocalFocus. ..
lees verder

Rookverbod per juli uitgebreid met e-sigaret

3-okt-2019 - Het rookverbod wordt per 1 juli 2020 uitgebreid. Op plaatsen waar een rookverbod geldt, mag de e-sigaret dan ook niet gebruikt worden. Dat laat een woordvoerder van staatssecretaris Paul Blokhuis van ..
lees verder

Stoptober 2019: stoppen met roken goed voor gezondheid én voor portemonnee

1-okt-2019 - De maand oktober is weer aangebroken en die staat ook dit jaar weer in het teken van Stoptober. Stoptober is een initiatief van verschillende organisaties om stoppen met roken onder de aandacht te bre..
lees verder

Helft Nederlanders wil dat rokers hogere zorgpremie betalen

1-okt-2019 - Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking (52 procent) vindt dat mensen die roken een hogere ziektekostenpremie moeten betalen. Dat blijkt dinsdag uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor d..
lees verder

Roken vergroot de kans op psychische aandoeningen

30-sep-2019 - Psychiatrische patiënten roken meer dan gemiddeld. Maar doen ze dat omdat ze een psychische aandoening hebben of hebben ze die aandoening omdat ze veel roken? Vooral dat laatste; roken vergroot d..
lees verder