Nieuws

Factcheck: 'Roken is twee keer zo schadelijk voor vrouwen'

20-mrt-2019 - Op 8 maart lazen we op nu.nl een interview waarin Angela Maas, hoogleraar cardiologie voor vrouwen aan Radboudumc Nijmegen, een opmerkelijk cijfer poneerde. Waarom vrouwen meer hartklachten hebben dan..
lees verder

Lichte daling aantal rokers onder volwassenen

19-mrt-2019 - In 2018 gaf 22,4 procent van de volwassenen aan wel eens te roken. Volgens de door hen zelf opgegeven alcoholconsumptie was 8,2 procent een overmatige drinker. Daarnaast had 50,2 procent overgewicht. ..
lees verder

Nog niet alle schoolterreinen rookvrij

13-mrt-2019 - De helft van de jongeren begint met roken op het schoolplein en dat ‘zien roken, doet roken’ blijkt uit onderzoek. Positief is dat een rookvrij schoolterrein al gerealiseerd is door het m..
lees verder

Gelre Ziekenhuis: Eerst een serieuze poging om te stoppen met roken voordat vruchtbaarheidsbehandeling begint

9-mrt-2019 - Een vruchtbaarheidsbehandeling in Gelre ziekenhuizen Apeldoorn begint bij rokers straks pas na een wachtpauze van drie tot zes maanden. In die maanden moet het betreffende stel een serieuze poging om ..
lees verder

Helpt u patiƫnten bij stoppen met roken?

20-feb-2019 - De tandarts kan een belangrijke rol spelen bij het stoppen met roken. Nu al krijgt bijna één op de vijf rokende patiënten het advies de sigaret voorgoed te doven, zo blijkt uit de m..
lees verder