Nieuws

Stoppen met roken? Zonder steun van vrienden wordt 't lastig

30-sep-2019 - 1 oktober is het nieuwe 1 januari. Tenminste, als het gaat om mensen die willen stoppen met roken. Deze maand, omgedoopt tot stoptober, is voor deze groep behoorlijk effectief: het slagingspercentage ..
lees verder

Zijn e-sigaretten gevaarlijk? Trimbos reageert

30-sep-2019 - Esther Croes van het Trimbos-instituut vertelt dat er weinig bekend is over de langetermijneffecten van e-sigaretten. Volgens Croes zorgen de sigaretten in de Verenigde Staten voor problemen vanwege d..
lees verder

Onderzoekers slaan alarm: 'De e-sigaret is zeker niet ongevaarlijk'

28-sep-2019 - In de Verenigde Staten rinkelen alle alarmbellen rond de e-sigaret. Volgens Amerikaanse media zijn er twaalf doden en honderden mensen met longklachten opgenomen in het ziekenhuis door deze sigaret. ..
lees verder

Roken in rookruimtes in cafés en restaurants vanaf nu verboden

27-sep-2019 - Wie in de kroeg of een restaurant een sigaret wil opsteken, moet voortaan naar buiten. De Hoge Raad heeft bepaald dat rookruimtes in de horeca niet meer zijn toegestaan. Het verbod geldt per direct v..
lees verder

'Gebruikers e-sigaret melden zich met klachten bij longartsen'

13-sep-2019 - Longartsen in Nederland melden de eerste gevallen van een onbekende longziekte bij gebruikers van de elektronische sigaret. De Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (NVALT)..
lees verder