Nieuws

Van Tabakswet tot rookverbod op perron: rookvrije samenleving komt dichterbij

31-jul-2019 - Steeds meer Nederlanders storen zich aan rokers op publieke plekken. Instanties trekken zich de klachten aan en nemen harde maatregelen. Vandaag kondigde ProRail aan alle stations in Nederland b..
lees verder

Steeds meer rookvrije terrassen in Nederland

30-jul-2019 - Op steeds meer terrassen in Nederland mag niet meer worden gerookt. Vorig jaar waren er 39 (deels) rookvrije terrassen, inmiddels staat de teller op 113. Dat blijkt uit cijfers van anti-rookorganisat..
lees verder

Op weg naar een rookvrije generatie

27-jul-2019 - Ooit was roken op de werkvloer normaal, tegenwoordig worden steeds meer interne rookruimtes opgedoekt en staat een gezonde levensstijl van medewerkers hoog op de agenda. Hoe kunnen bedrijven bijdragen..
lees verder

Hoe gevaarlijk is het roken van een waterpijp?

12-jul-2019 - Zit er geen tabak maar kruiden of fruitaroma’s in de pijp, dan krijgen de rokers geen nicotine binnen, maar komen wel schadelijke stoffen vrij. Polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK&rs..
lees verder

Sigarettenpakjes worden allemaal donkergroen-bruin

11-jul-2019 - Alle verpakkingen van sigaretten en shag krijgen dezelfde donkergroen-bruine kleur. Het streven is dat dit op 1 juli 2020 wordt ingevoerd. Op voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid..
lees verder