Nieuws

Artsen slaan alarm: elke dag starten 27 kinderen met roken

30-aug-2019 - De landelijke artsenfederatie KNMG roept de politiek op om wat te doen aan de vele kinderen in Nederland die beginnen met roken. Volgens de KNMG starten dagelijks 27 kinderen met roken. De federatie s..
lees verder

Opgaan in rook: zien paffen, doet paffen?

28-aug-2019 - Mischa Stubenitsky, woordvoerder bij KWF Kankerbestrijding, is stellig: "Zien roken, doet roken. Daar is heel veel wetenschappelijk bewijs voor. Als je iemand ziet roken, geeft je brein bewust of onbe..
lees verder

Risico’s op psychose bij illegaal geneesmiddel Tabex

28-aug-2019 - Bijwerkingencentrum Lareb ontving drie meldingen van psychose na gebruik van het geneesmiddel Tabex®. Dit geneesmiddel is in Nederland niet geregistreerd en is alleen illegaal via internet te koop..
lees verder

Stoppen met roken volgend jaar goedkoper

21-aug-2019 - Wil je hulp bij het stoppen met roken, maar houden de kosten van het begeleidingstraject je tegen? Dan is het goed om te weten dat je een beroep kunt doen op je zorgverzekering. En vanaf komend jaar b..
lees verder

Telefonische coaching helpt rokende ouders te stoppen

21-aug-2019 - Ruim de helft van de ouders die roken stopt binnen drie maanden succesvol als ze de telefonische coaching Rookvrije Ouders krijgen. Daarmee is deze coaching 7,5 keer effectiever dan wanneer ouders een..
lees verder