Nieuwsbericht

Op weg naar een rookvrije generatie

zaterdag 27 juli 2019

Ooit was roken op de werkvloer normaal, tegenwoordig worden steeds meer interne rookruimtes opgedoekt en staat een gezonde levensstijl van medewerkers hoog op de agenda. Hoe kunnen bedrijven bijdragen aan een rookvrije generatie?

Het rookvrijbeleid van de overheid en het bedrijfsleven van de afgelopen jaren lijkt zijn vruchten af te werpen: sinds 2015 neemt het aantal rokers steeds sneller af. In 2017 is een recordaantal van 110.000 rokers gestopt. Dat blijkt uit cijfers van het CBS, in samenwerking met het Trimbos-instituut en RIVM.

Toch rookt nog 22,4 procent van de volwassenen en wordt ruim 16 procent van alle Nederlanders dagelijks blootgesteld aan sigarettenrook door meeroken. “Roken is voor veel mensen een relaxmomentje”, zegt Robert van de Graaf, verslavingsarts en aangesloten bij Alliantie Nederland Rookvrij. “Zonder het te beseffen is dit moment ook van invloed op anderen. Ex-rokers die langslopen krijgen misschien weer zin in een sigaret en kinderen maak je nieuwsgierig om ook te roken.

Lees het gehele artikel op NRC.nl.