Nieuwsbericht

Trainingen 'Stoppen met roken' in de GGZ geven?

maandag 11 februari 2013

Binnen de Geestelijke Gezondheidzorg in Nederland wordt nog steeds veel gerookt, door cliënten én door medewerkers. Mede door het vele roken is de levensverwachting van mensen met ernstige psychiatrische aandoeningen tientallen jaren korter dan de gemiddelde levensverwachting. Fonds Psychische Gezondheid financierde in 2010 een pilotproject van GGz inGeest, cliënten en medewerkers gingen samen de uitdaging aan om te stoppen met roken. En met succes!

 

Graag geven we andere instellingen ook deze kans. Wil jij als medewerker van een GGz / RIBW instellingen ook clienten en collega’s de mogelijkheid bieden te stoppen met roken? En lijkt het je leuk zelf trainer te worden? Binnen ons project krijg je deze kans. Voor € 320 p.p. krijg je de mogelijkheid om bij ons fonds in Amersfoort een professionele vierdaagse train-de-trainer te volgen. Deze training stoomt jou klaar om binnen je eigen instelling een stoppen met roken cursus te geven. De trainsters hebben veel ervaring met stoppen met roken binnen de GGz en je trainingsgenoten werken allemaal aan dezelfde uitdaging: het roken in de GGz te verminderen.

Start tweede training op 22-2 

 

De eerste training is begonnen met 15 enthousiaste deelnemers. De tweede training start al op 22 februari. In totaal kunnen we zes trainingen organiseren. Vragen? Inschrijven? Neem contact op met Heidi Heuvelman, Fonds Psychische Gezondheid 033-4218410 of lees meer over het project.