single.php
. . . professionals Rookvrij Opgroeien

Rookvrij Opgroeien

Doordat kinderen nog in ontwikkeling zijn, zijn ze kwetsbaarder voor de gevolgen van meeroken. Steeds meer ouders houden hun huis rookvrij. Maar ook wanneer ouders altijd buiten roken, kunnen kinderen toch in hoge mate blootgesteld worden aan derdehands rook. Met derdehands rook bedoelen we de stoffen die tijdens het roken neerdalen in de omgeving en achterblijven nadat een roker klaar is met roken. De stoffen in derdehands rook zijn schadelijk en kunnen lang blijven hangen. Om te voorkomen dat kinderen meeroken, is het belangrijk om met ouders in gesprek te gaan over stoppen met roken.

Het project Rookvrij Opgroeien heeft als doel de blootstelling van (ongeboren) kinderen aan tabaksrook te verminderen. Dit gebeurt door individuele voorlichting aan ouders door professionals. Professionals kunnen vanuit Rookvrij Opgroeien materialen en ondersteuning krijgen om het gesprek met ouders over stoppen met roken prettig, snel en effectief te laten verlopen. Tot 1 januari 2013 werd Rookvrij Opgroeien door STIVORO uitgevoerd, sindsdien door het Trimbos-instituut.

Vanuit Rookvrij Opgroeien zijn er materialen en trainingen/e-learnings voor o.a. de volgende zorgprofessionals:

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen vanuit dit project (bijvoorbeeld nieuwe materialen)? U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Meer informatie
Heeft u inhoudelijke vragen over het programma Rookvrij Opgroeien? Dan kunt u contact opnemen met Sanne de Josselin de Jong, projectleider: [email protected]. U kunt ook kijken op www.rokeninfo.nl/rookvrijestart.

Trailer e-learning Rookvrije Start

 

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top