Doe mee aan het DO IT onderzoek!

Digitale Optimalisatie Implementatie richtlijn Tabaksverslaving

Waarom dit onderzoek?

Van de volwassen Nederlanders rookt 20% dagelijks. Roken veroorzaakt ernstige ziektes, zoals (long)kanker, hart- en vaatziekten en COPD. Van de Nederlandse jongeren heeft 23% wel eens gerookt, en 3% rookt dagelijks. Hiernaast roken nog steeds te veel kinderen en jongeren mee met hun ouders.

Voor wie?

De richtlijn Behandeling Tabaksverslaving biedt zorgprofessionals aanwijzingen voor het verlenen van evidence-based stoppen-met-roken zorg. Deze richtlijn is in 2016 herzien. Het DO-IT onderzoek heeft als doel om de uitvoering van de richtlijn door verloskundigen, kinderartsen, (kinder)longverpleegkundigen en POH’s te onderzoeken en gemakkelijker te maken. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Leids Universitair Medisch Centrum en het Partnership Stop met Roken en geleid door professor Niels Chavannes.

Wat wordt er van u verwacht?

Het onderzoek bestaat uit 3 online vragenlijsten over uw werk en uw ervaringen met stoppen-met-roken zorg. Het invullen van de eerste vragenlijst neemt ongeveer 20 minuten in beslag, de laatste twee vragenlijsten ongeveer 10 tot 15 minuten.

Wat levert het u op?

  • U ontvangt een samenvattingskaart waarop u de belangrijkste aanbevelingen uit de richtlijn overzichtelijk bij elkaar hebt.
  • Daarnaast ontvangt u 2 SMS-berichten per week, met tips en informatie over de richtlijn. U ontvangt deze berichten gedurende 4 maanden.
  • U maakt kans op een van de 6 VVV-bonnen van € 50,- en een van de 3 VVV-bonnen van €100,- als u alle drie de vragenlijsten invult.