single.php

JGZ

Kinderen die meeroken hebben meer kans op gezondheidsschade zoals luchtweginfecties, benauwdheid en astma. Ook is de kans groter dat zij later zelf gaan roken. Het politieke en maatschappelijke draagvlak voor de preventie van meeroken door kinderen groeit dan ook. Als JGZ-professional speelt u een belangrijke rol, omdat u langdurig met kinderen en ouders in contact staat.

Scholing

De nieuwe multidisciplinaire e-learning Rookvrije Start is een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start. Deze e-learning is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders. In de e-learning bespreken we de belangrijkste risico’s van roken voor, tijdens en na de zwangerschap. In korte filmpjes vertellen uw collega’s -van verloskundige en kraamverzorgende tot kinderarts- over het belang van het onderwerp en hoe dit binnen de eigen beroepsgroep opgepakt kan worden. Verfilmde casussen laten zien hoe een gesprek over stoppen met roken vorm kan krijgen en welke gesprekstechnieken daarbij belangrijk zijn. Ook leren deelnemers hoe en naar wie ze (aanstaande) ouders kunnen doorverwijzen. Hier vindt u meer informatie over de e-learning.

Materialen

Deze bureaukaart Rookvrije Start helpt u om het gesprek aan te gaan met (aanstaande) ouders over het stoppen met roken.

Alle overige materialen voor JGZ-professionals en voor (aanstaande) ouders, vindt u op www.rokeninfo.nl/toolkit.

Video Rookvrij zwanger

In bovenstaande video worden de risico’s van roken tijdens de zwangerschap in begrijpelijke taal uitgelegd en komen ook (aanstaande) moeders zelf aan het woord.

Trailer e-learning Rookvrije Start

 

Stel een vraag
Scroll naar top