single.php
. . . professionals rookvrij-opgroeien Kraamzorg

Kraamzorg

Risico’s

Meeroken zorgt voor gezondheidsrisico’s. Kinderen en zeker baby’s zijn extra kwetsbaar. Goede voorlichting aan ouders is erg belangrijk om te voorkomen dat kinderen meeroken. Als kraamverzorgende bent u een van de eerste professionals die met ouders in gesprek kunnen gaan over stoppen met roken. Bovendien komt u een week bij de ouders thuis. Daardoor kunt u goed signaleren en kunt u de tijd nemen om ouders te motiveren tot stoppen met roken.

Scholing

De nieuwe multidisciplinaire e-learning Rookvrije Start is een initiatief van de Taskforce Rookvrije Start. Deze e-learning is bedoeld voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders. In de e-learning bespreken we de belangrijkste risico’s van roken voor, tijdens en na de zwangerschap. In korte filmpjes vertellen uw collega’s -van verloskundige en kraamverzorgende tot kinderarts- over het belang van het onderwerp en hoe dit binnen de eigen beroepsgroep opgepakt kan worden. Verfilmde casussen laten zien hoe een gesprek over stoppen met roken vorm kan krijgen en welke gesprekstechnieken daarbij belangrijk zijn. Ook leren deelnemers hoe en naar wie ze (aanstaande) ouders kunnen doorverwijzen. Hier vindt u meer informatie over de e-learning.

Materialen

Alle materialen voor kraamverzorgenden en voor ouders, vindt u op www.rokeninfo.nl/toolkit.

Video Rookvrij zwanger

In onderstaande video worden de risico’s van roken tijdens de zwangerschap in begrijpelijke taal uitgelegd en komen ook (aanstaande) moeders zelf aan het woord.

Trailer e-learning Rookvrije Start

 

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top