single.php
. . . professionals rookvrij-opgroeien Rookvrije Ouders
faq

Rookvrije Ouders

Ouders doorverwijzen naar smr ondersteuning

De interventie Rookvrije Ouders biedt ouders effectieve ondersteuning bij het stoppen met roken (bijv. telefonische coaching) en biedt zorgprofessionals een doorverwijstool om ouders hier snel en makkelijk naar door te verwijzen.

Wat betekent Rookvrije Ouders voor u?

Wanneer u tijdens een consult met rokende ouders over roken praat, kunt u bij hen inventariseren of ze effectieve stoppen met roken ondersteuning willen ontvangen. In het geval dat ouders dit willen, kunt u hen snel en gemakkelijk aanmelden voor de interventie Rookvrije Ouders. 

Binnen een week neemt een stoppen-met-roken coach contact op met ouders en geeft meer informatie over de interventie Rookvrije Ouders. Dit gesprek is vrijblijvend en gratis voor ouders.

Ouders aanmelden voor Rookvrije Ouders?

Tijdens of na afloop van een consult kunt u ouders voor de interventie Rookvrije Ouders via één van onderstaande methoden aanmelden:

Kosten interventie Rookvrije Ouders

Aan de interventie Rookvrije Ouders zijn, afhankelijk van de zorgverzekering, kosten voor de ouders verbonden. Tijdens het telefoongesprek met ouders zal besproken worden of de interventie Rookvrije Ouders door de zorgverzekering van de ouder wordt vergoed.

Gezocht! SMR-coaches voor Rookvrije Ouders

We zoeken stoppen-met-roken coaches die zich willen inzetten voor Rookvrije Ouders. Deelname betekent:

  • Stoppen-met-roken coaches ontvangen een eenmalige gratis voorlichtingsbijeenkomst over Rookvrije Ouders. Deze bijeenkomst duurt één dagdeel en vindt plaats op het Trimbos-instituut (Utrecht). 
  • Stoppen-met-roken coaches nemen binnen één week telefonisch contact op met ouders die zijn doorverwezen via zorgverleners of via www.ikstopnu.nl/rookvrijeouders en bieden telefonische coaching aan.
  • Stoppen-met-roken coaches begeleiden ouders bij hun stoppoging met behulp van de telefonische coaching Rookvrije Ouders.

Meer info of aanmelden? Lees hier meer of mail naar [email protected].

Meer informatie over de interventie Rookvrije Ouders? Mail dan naar [email protected].

 

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top