single.php
. . . professionals scholingsaanbod-begeleiding-smr overzicht-aanbod-en-toelichting Aesculaap Medische Assistentie/Geert Haentjens Training en Consulting
faq

Aesculaap Medische Assistentie/Geert Haentjens Training en Consulting

Naam scholing: Rationeel Emotieve Vaardigheden bij het Stoppen met Roken
Help je cliënten bij hun denken en voelen naar een rookvrij leven
(tevens erkend in Kwaliteitsregister Stoppen met Roken; V&V en NVvPO)

Doelgroep: Ervaren Stoppen met Roken begeleiders: (gespecialiseerde) verpleegkundigen; praktijkondersteuners; huisartsen; doktersassistenten; verloskundigen.

Methodiek: RET, cognitieve gedragstherapie. Door middel van Rationeel Emotieve Vaardigheden, een van de belangrijkste bouwstenen van de cognitieve gedragstherapie, leert u blokkerende hersenspinsels om te zetten in helpende zelfspraak. En koppelt u deze aan gevoelens van bekwaamheid. Daardoor voelen stoppers zich bevrijd en hoopvoller en worden succesvoller.

Inhoud:

 • Hinderende gedachten bij rookstoppers herkennen en scherp stellen.
 • Hinderende gedachten veranderen in helpende zelfspraak.
 • Combineren van helpende zelfspraak met ondersteunende gemoedstoestand d.m.v. ontspannings- en verbeeldingsoefeningen.
 • Verankeren van helpende gedachten en ondersteunende gemoedstoestand.
 • Toepassen in de Stoppen met Roken coaching, intensief oefenen o.a. bij gesimuleerde rookstoppers.

Locatie: Zwolle en Venlo, in 2019.

Duur: Van 13.00-20.00 uur.

Kosten: € 300,- (exclusief 21 % btw) voor deelname, broodjesmaaltijd, hand-out, materiaal voor toepassing, oefenprogramma en 6 tweewekelijkse e-mails met vertrouwelijke blog. Bij inschrijving ontvangt u een nota.

Accreditatie: 6 punten

 • kwaliteitsregister Stoppen met Roken,
 • kwaliteitsregister V&V,
 • kwaliteitsregister NVvPO.
  U ontvangt tevens een bewijs van deelname.
 • kwaliteitsregister V&V (op aanvraag)

Opmerkingen/bijzonderheden: U ontvangt tevens een 15-delige oefenprogramma om in praktijk mee van start te gaan. Leren door doen: u zult minstens twee derde van de tijd zelf oefenen. Al het materiaal voor uw eigen begeleidingen, krijgt u na afloop meteen mee. De workshop wordt opgevolgd door tweewekelijkse e-mails die u verder ondersteunen bij het in praktijk brengen van wat u leerde. Er is ook de mogelijkheid om vertrouwelijk met de andere deelnemers en de trainers te bloggen en waardevolle ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden: www.e-gha.com/stoppenmetrokenbijscholing
Voor informatie: [email protected]. Maximaal 14 deelnemers. Indien er nog vrije plaatsen zijn kunt u zich inschrijven tot ongeveer één week voor de training.

Begeleiders:

 • Linda de Boer-Hendriks is gekwalificeerd SmR begeleider. Als zelfstandig ondernemend medisch assistente werkt zij samen met onder andere artsen, specialisten, professionals en zorgorganisaties, in wetenschappelijk onderzoek tot en met praktijk. Motiverende gespreksvoering en cognitieve gedragsverandering leggen de basis voor de toegepaste begeleiding bij Stoppen Met Roken. In haar praktijk bereikt zij een significant hoger slagingspercentage rookvrije deelnemers door toepassing van RET.
 • Geert Haentjens is doctor in de psychologie en is tevens opgeleid als gedragstherapeut. Voor het LHV, de Landelijke Huisartsen Vereniging, begeleidt hij met veel succes de workshop “Rationeel Emotieve Training voor Huisartsen”, voor de NVDA, de Nederlandse Vereniging voor Doktersassistenten, voert hij succesrijk de workshop Rationeel Emotieve Training uit.

 

Stel een vraag
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Vergroot lettertype
Scroll naar top