single.php

Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut ontwikkelt en organiseert trainingen voor professionals op het gebied van SMR. Wij bieden onze trainingen incompany aan. Ook is een aantal e-learning modules beschikbaar, die u volgt waar en wanneer u maar wilt.

Scholing

V-MIS Minimale interventiestrategie stoppen met roken voor de verloskundigenpraktijk

De V-MIS (Minimale interventiestrategie stoppen met roken voor de verloskundigenpraktijk) is een stoppen-met-rokeninterventie voor verloskundigen om tijdens de consulten de zwangere vrouw en haar partner te stimuleren en te begeleiden bij het stoppen met roken. Het doel van de training is het stimuleren van effectieve stoppen-met-rokenondersteuning in de verloskundigenpraktijk en daardoor het verminderen van het aantal rokende zwangere vrouwen.

De training is ook geschikt voor verloskundigen die al eens eerder hebben deelgenomen. De V-MIS is doorontwikkeld (met o.a. meer nadruk op stopadvies, preconceptie, meeroken, rol van de partner) en de materialen zijn vernieuwd. U krijgt inzicht in de laatste stand van zaken uit de literatuur rondom roken en zwangerschap. Ook is er ruimte om uw eigen lastige situaties vanuit de praktijk te bespreken.

Rookvrij Opgroeien Kraamzorg | Online cursus

Training voor kraamverzorgenden (in opleiding) over gevaren van meeroken en maatregelen die ouders kunnen nemen tegen meeroken. Ook leren de deelnemers dit onderwerp op een prettige manier bespreekbaar te maken.

De e-learning Rookvrij Opgroeien Kraamzorg is bedoeld voor kraamverzorgenden en kraamverzorgenden in opleiding. De e-learning bestaat uit 5 lessen waarin aandacht besteed wordt aan de prevalentie en de risico’s van meeroken en maatregelen die ouders kunnen nemen om te voorkomen dat hun kind meerookt. Daarnaast worden vaardigheden aangereikt om het onderwerp op een prettige en effectieve manier met de ouders in het kraamgezin te bespreken. Het doorlopen van een les duurt circa 15 minuten.

Rookvrij Opgroeien JGZ | Online cursus

De e-learning Rookvrij Opgroeien is bedoeld voor JGZ verpleegkundigen en -artsen die gesprekken voeren met ouders van kinderen van 0-12 jaar. De e-learning bestaat uit 7 lessen waarin aandacht besteed wordt aan de prevalentie en de risico’s van meeroken en maatregelen die ouders kunnen nemen om te voorkomen dat hun kind meerookt. Daarnaast worden, onder andere aan de hand van verfilmde casussen, vaardigheden aangereikt om het onderwerp op een prettige en effectieve manier met ouders te bespreken.

Meer informatie of aanmelden?

Neem contact op met de Trimbos Academie, [email protected].
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Sanne de Josselin de Jong, [email protected].

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top