single.php

Rookstoppoli

Stoptober is een campagne die voor vele afdelingen binnen het ziekenhuis relevant is. Hoewel Stoptober de mogelijkheid biedt om een App te downloaden, is de inschatting dat deze ondersteuning niet voor alle deelnemers voldoende is. Deelnemers kunnen zich ook tot de rookstoppoli wenden, als zij behoefte hebben aan intensievere ondersteuning.
Onderstaand is beschreven op welke wijze u Stoptober kunt ondersteunen.

Verdiept u zich ook in de tips voor begeleiding in het kader van Stoptober. Immers, stoppen met roken in het kader van Stoptober is een nieuwe vorm van stoppen met roken. Doel van Stoptober is om mensen een positieve ervaring met stoppen met roken te geven en hen een korte kennismaking bieden met een rookvrij leven. Deze doelstelling is vertaald in tips voor de begeleiding. Deze tips vindt u onder intensieve gedragsmatige begeleiding in Stoptober.

Wat is Stoptober?

  • Stoptober is een jaarlijks terugkerend, gezamenlijk stopmoment van 28 dagen in oktober. Rokers kunnen zich opgeven en krijgen positieve, motiverende feedback via de app. Ook kunnen ze onderling ervaringen uitwisselen via de Facebookpagina.
  • Stoptober is laagdrempelig: de uitdaging van 28 dagen niet roken is veel beter te overzien dan helemaal stoppen. Natuurlijk worden deelnemers aan het eind wel gestimuleerd om vol te houden.
  • Van vorige jaren weten we dat het ook de laagopgeleide doelgroep aanspreekt: juist hier is het percentage rokers het hoogst.3
  • In 2016 heeft 70% van de Stoptober deelnemers Stoptober volgehouden en niet gerookt. Daarnaast is 52% van de deelnemers zelfs na drie maanden nog gestopt met roken.

Hoe steunt u Stoptober?

Vanaf 6 september gaat Stoptober van start. U kunt meedoen door vanaf dit moment posters op te hangen in de wacht- en spreekkamer. Tijdens consulten kunt u Stoptober kort benoemen bij uw rokende patiënten of patiënten met rokende partners, en een flyer meegeven. Zij kunnen op www.stoptober.nl alle informatie vinden en zich inschrijven.

De posters, flyers en visitekaartjes zijn dit jaar gratis te bestellen via de webshop van het Trimbos. Via deze link ziet u een online toelichting.

 

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top