single.php
. . . professionals stoptober Wat heeft Stoptober dit jaar voor u in petto?

Wat heeft Stoptober dit jaar voor u in petto?

Aftrap landelijke campagne op 6 september

Op vrijdag 6 september 2019 is de aftrap van de landelijke campagne. Dan worden in Amsterdam de BN’ers bekend gemaakt en starten de landelijke en regionale radio- en tv-commercials. Ook gaat op 6 september de uitgebreide versie van Stoptober.nl live. Maar al vóór die tijd kunt u zich als zorgprofessional informeren en uitrusten om Stoptober straks bij uw patiënten en cliënten onder de aandacht te brengen. Hieronder leest u hoe.

Stoptober.nl

In juni zal de website Stoptober.nl live gaan. Deze website geeft verkort informatie over wat stoptober is en wat het inhoudt. Vooralsnog betreft het een verkorte webversie – op 6 september gaat de uitgebreide website live en start ook de inschrijving.

Materialen

De bekende posters, flyers en visitekaartjes kunnen vanaf mei GRATIS als toolkit worden besteld via de webwinkel van het Trimbos-instituut. U ontvangt deze dan eind augustus, dus voor de start van de campagne.

Hoewel de Stoptober-camper ook dit jaar geen doorgang vindt, zullen er voor ziekenhuizen enkele Stoptober-ballen beschikbaar komen (op aanvraag, en bij een aansprekend activiteitenplan). En ook dit jaar zal er in september een Stoptober-magazine verschijnen met o.a. tips en informatie over stoppen met roken, ervaringen van stoppers, gezonde recepten etc. Informatie over beschikbaarheid en bestellen volgt.

Stoptober-app

Dit jaar kan wederom gebruik worden gemaakt van de Stoptober-app. Net als vorig jaar beschikt de app over een community-functie. Voor u en uw collega’s is dit interessant, omdat u op deze manier een groep patiënten/cliënten extra kunt ondersteunen en stimuleren. Zo bevat de app o.a. een dagboek, motiverende berichten en een ‘noodhulp’-lijn.

De Stoptober-app is beschikbaar voor iOS en Android, en is te downloaden van eind september tot 31 oktober. Indien gewenst kan de app vervolgens het hele jaar worden gebruikt ter ondersteuning. Vorig jaar is er veel gebruik gemaakt van de app: tijdens de campagne in 2018 is deze zo’n 51.600 maal gedownload.

Social media

Ook dit jaar vormen de social media Facebook en Instagram weer het kloppend hart van Stoptober. Deel via uw account dus vooral de activiteiten die uw organisatie of instelling onderneemt in het kader van Stoptober 2019! LinkedIn is nieuw dit jaar, en wordt m.n. voor bedrijven ingezet. Is uw bedrijf actief op Stoptober 2019? Laat dit dan weten via LinkedIn!

Stoptoberhuis

En last but not least, zullen ook dit jaar 50 rokers zich tijdens de eerste vijf dagen van Stoptober vrijwillig laten opsluiten in het Stoptoberhuis. Hier zullen zij samen de strijd aangaan in hun poging te stoppen met roken. De stoppers ontvangen dagelijkse coaching en ondersteuning van professionals zoals Wanda de Kanter. Naast begeleiding is er entertainment, sport, lezingen en veel ander tijdverdrijf.

In juni gaat de website Stoptoberhuis.nl live. Hier kunnen stoppers zich aanmelden voor de selectierondes voor het Stoptoberhuis. Heeft u een potentiele kandidaat (patiënt, cliënt) voor het Stoptoberhuis? Verwijs hem/haar vanaf juni naar de website. Of doe een oproep op uw social media aan rokers om zich aan te melden. Deze website houdt u de komende maanden op de hoogte van de ontwikkelingen.

Gratis nascholingsavond Stoptober

Kijk hier voor voor de presentaties.

 

Stel een vraag
Vergroot lettertype
Scroll naar top