Nieuws

Rookvrije horeca: de overheid moet er nu 100% achter gaan staan

26-feb-2013 -   [Onderstaande column van Marc Willemsen, Hoogleraar Tabaksbeleid STIVORO en Universiteit van Maastricht, is geschreven op verzoek van het NET - Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging va..
lees verder

Erasmus Medisch Centrum: 'Mensen die roken kosten de gezondheidszorg minder geld'

25-feb-2013 - Mensen die roken kosten de gezondheidszorg niet meer maar minder geld. Daarom is het een slecht idee om rokers meer te laten betalen voor zorgverzekeringen. Dat stelt een onderzoekster van het Erasmus..
lees verder

Onderzoek: 'Screening voorkomt longkankerdoden'

25-feb-2013 - Een jaarlijkse screening van vijftigplussers die zwaar roken, kan 15 tot 30 procent van de longkanker- doden vermijden. Epidemioloog Jiemin Ma van de American Cancer Society hield informatie ove..
lees verder

De paradox van rookgedrag bij astmapatienten

21-feb-2013 - Wetenschappers aan de Radboud Universiteit Nijmegen hebben een verband gevonden tussen ernstige astmaklachten en de verslavingsgevoeligheid van roken bij jongeren, zo meldt het Nederlands Tijdschrift ..
lees verder

Roken in Nederland toegenomen

21-feb-2013 - Het aantal rokers in Nederland is in 2012 significant toegenomen. Dat blijkt uit de nieuwste jaarcijfers van het Continu Onderzoek Rookgewoonten, dat TNS NIPO in 2012 in opdracht van STIVORO uitvoerde..
lees verder