Nieuws

Leeftijdsverhoging tabak goed signaal

24-jan-2013 - Met het besluit van de ministerraad om de leeftijdsgrens voor verkoop van sigaretten te verhogen naar 18 jaar wordt een duidelijk signaal afgegeven dat roken grote risico's heeft voor jongeren. Dit ge..
lees verder

Het verzamelen van de opvattingen van rokers die een longaandoening hebben

24-jan-2013 - Een team van deskundigen in heel Europa wil de manier waarop artsen en verpleegkundigen omgaan met rokers met longaandoeningen verbeteren. We willen graag de mening van rokers die zijn gediagnosticee..
lees verder

Risk of lung cancer death has risen dramatically among women smokers in recent decades

23-jan-2013 - Female smokers have a much greater risk of death from lung cancer and chronic obstructive lung disease (COLD) in recent years than did female smokers 20 or 40 years ago, reflecting changes in smoking ..
lees verder

Drie kwart van rokers wil stoppen

21-jan-2013 - Ruim drie kwart van de rokers wil graag stoppen. Gezonder willen leven (50 procent) en de hoge prijs van een pakje sigaretten zijn daarbij de belangrijkste beweegredenen. Dat blijkt uit onderzoek in ..
lees verder

Britse studie: 'Minder kinderen met astma door rookverbod'

21-jan-2013 - Sinds de invoering van het rookverbod in Engeland hebben zich minder kinderen met zware astma bij het ziekenhuis gemeld. Het verbod op roken in openbare gebouwen is in juli 2007 ingegaan. In de daaro..
lees verder