Nieuws

Gera Nagelhout ontvangt Volksgezondheidsprijs 2012

3-apr-2013 - Vanmiddag is de Nederlandse Volksgezondheidsprijs 2012 uitgereikt aan dr. Gera Nagelhout. De jury koos snel en unaniem voor het proefschrift van Gera Nagelhout: “It has been done elsewhere, it c..
lees verder

Zorgen om handhaving tabaksverbod bij RvS

3-apr-2013 - De Raad van State (RvS) maakt zich zorgen over de handhaving van het tabaksverbod voor 18-minners dat het kabinet wil invoeren. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid gaat er te makkelij..
lees verder

'Preventie scheelt vijfduizend sterfgevallen per jaar'

3-apr-2013 - Als Nederland meer aan preventieve gezondheidszorg doet, scheelt dat vijfduizend sterfgevallen per jaar. Vooral het terughoudende Nederlandse antirookbeleid heeft funeste gevolgen. Dat blijkt uit een..
lees verder

Enge plaatjes op sigarettenpakjes niet zinvol

2-apr-2013 - De Nederlandse overheid wil enge plaatjes op sigarettenpakjes verplicht stellen. De Europese Commissie heeft daarom gevraagd en de WHO raadt dat aan. Tussen allerlei nuttige beleidsmaatregelen om roke..
lees verder

Longarts Bergen op Zoom: roken verslavender dan crack of heroïne

29-mrt-2013 - Tabak is stukken verslavender dan sommige harddrugs. Dat zegt longarts Harry van Looijen van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom zaterdag in BN DeStem. "Nicotine is verslavender dan crack of..
lees verder