Nieuws

Geen boete voor stiekeme rokers

19-mrt-2013 - De kleine kroegjes zonder personeel Victoria uit Breda en De Kachel uit Groningen hoeven de boetes die zij kregen omdat ze zich niet aan het rookverbod hielden, niet te betalen. Dat heeft het gerechts..
lees verder

Blogbericht Aliëtte Jonkers op Artsennet

19-mrt-2013 - Opeens zijn ze er: artsen op de barricaden. Op televisie, in de krant, op twitter. Ze treden op tegen de tabaksindustrie. Of tegen onnodige circumcisie bij jongetjes. Is activisme een taak van medisch..
lees verder

Bloomberg: alle sigaretten uit zicht

19-mrt-2013 - De New Yorkse burgemeester Bloomberg heeft een nieuw plan gelanceerd om de inwoners van zijn stad gezonder te maken. Hij wil dat sigaretten nergens zichtbaar te koop worden aangeboden. Zijn voorstel s..
lees verder

Uitzending EenVandaag: 'Longartsen stoppen niet'

19-mrt-2013 - Ze strijden al jaren tegen de Nederlandse tabaksindustrie: Wanda De Kanter en  Pauline Dekker, beiden longarts en voormalig roker. Vorige week lanceerden ze een omstreden website tabaknee.nl..
lees verder

PvdA wil nepsigaret op basisschool tegengaan met verbod of leeftijdsgrens

18-mrt-2013 - PvdA wil dat er actie ondernomen wordt tegen de zogenoemde shishapen, een nepsigaret die populair is onder basisschoolleerlingen met name in de omgeving van Arnhem en Rotterdam. PvdA-kamerlid Myrthe ..
lees verder