Nieuws

Onderzoeksbureau Memo2: 'Paffende collega wekt ergernis'

30-jan-2013 - Werkende niet-rokers vinden het buitengewoon vervelend dat hun paffende collega's om de haverklap weggaan om onder werktijd een sigaret op te steken. Dat zegt onderzoeksbureau Memo2 na een peiling op ..
lees verder

Brancheorganisatie van tabaks- en gemakswinkels: 'Tabakswinkels woest op kabinet'

28-jan-2013 - Winkels die sigaretten verkopen zijn woedend op het kabinet. Na de btw-verhoging van oktober en de accijnsverhoging op tabak van 371 miljoen per 1 januari en nog een accijnsverhoging per 1 januari 201..
lees verder

CDA brengt totaal rookverbod in horeca opeens weer dichtbij

28-jan-2013 - De gewijzigde verhoudingen in de Tweede Kamer brengen de strikte handhaving van het rookverbod in de horeca opeens weer dichtbij. Een nipte Kamermeerderheid wil dat roken weer overal verboden wordt, o..
lees verder

Wensdenken over effect rookverbod

28-jan-2013 - Het aantal hartinfarcten in een Spaanse regio daalde tussen 2002 en 2008, maar niets wijst erop dat het rookverbod op de werkplek (dus in de horeca) daar iets mee te maken had. Toch claimen de onderzo..
lees verder

VVD wijst staatssecretaris terecht om tabaksplaatjes

26-jan-2013 - De VVD vindt dat staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA) van Volksgezondheid zich actief moet inzetten om te voorkomen dat pakjes shag of sigaretten in de toekomst worden voorzien van een afschrikwekk..
lees verder