Nieuws

Column van drs. Paul I. van Spiegel: 'Tobacco Endgames'

5-apr-2013 -   Onderstaande column van drs. Paul I. van Spiegel, longarts in de Tabaksverslavingskliniek bij het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam, is geschreven op verzoek van het NET - Nationaal Expertise..
lees verder

Website 'Rookalarm' een iniatief van Stichting Rookpreventie Jeugd

4-apr-2013 - Nieuwe website op  initiatief van Stichting Rookpreventie Jeugd. Rookalarm vraagt van niemand te stoppen met roken en vertelt niemand hoe slecht het voor je is, want dat weten we zo onderhand wel..
lees verder

Roken op school voor Clusius- leerlingen uit den boze

4-apr-2013 - Het Clusiuscollege in Castricum is overeenkomstig de wens en het advies van het Longfonds al ruim drie jaar bezig om via een streng anti-rookbeleid de school en de omgeving daarvan rookvrij te ho..
lees verder

'Preventie scheelt vijfduizend sterfgevallen per jaar'

3-apr-2013 - Als Nederland meer aan preventieve gezondheidszorg doet, scheelt dat vijfduizend sterfgevallen per jaar. Vooral het terughoudende Nederlandse antirookbeleid heeft funeste gevolgen. Dat blijkt uit een..
lees verder

Gera Nagelhout ontvangt Volksgezondheidsprijs 2012

3-apr-2013 - Vanmiddag is de Nederlandse Volksgezondheidsprijs 2012 uitgereikt aan dr. Gera Nagelhout. De jury koos snel en unaniem voor het proefschrift van Gera Nagelhout: “It has been done elsewhere, it c..
lees verder