Nieuws

Ivan Wolffers: 'De mens is eigenlijk te intelligent voor het roken'

15-mrt-2013 - Iedere dag een gezond weetje. Vandaag over hoe de tabaksindustrie groot werd: Er is een leuke sketch waarin Bob Newhart een minister in Londen speelt. Sir Walter Raleigh, de 16de eeuwse dichter en on..
lees verder

8-jarigen roken nepsigaretten op schoolplein

15-mrt-2013 - De shishapen, een nepsigaret die de smaak van een waterpijp nabootst, is populair onder basisschoolleerlingen. Arnhemse tabakszaken verkopen de pen, die geen schadelijke stoffen bevat, aan minderjarig..
lees verder

Onderzoek: 'Stoppen met roken vaak om uiterlijk'

14-mrt-2013 - Het voorkomen van rimpels en het verbeteren van de bedprestaties zijn de grootste motivaties om te stoppen met roken. Dat blijkt uit Brits onderzoek van een website die het stoppen met roken stimulee..
lees verder

Tabaknee.nl overspoeld met steunbetuigingen

14-mrt-2013 - De site tabaknee.nl heeft in enkele dagen tijd vele honderden positieve reacties ontvangen. "Zo'n negentig procent van de reacties die we krijgen is positief. Er zitten slechts enkelen bij die aan het..
lees verder

Onderzoek: 'Vrouwen zijn stressrokers en mannen 'pretpaffers'

14-mrt-2013 - In het kader van 'No Smoking Day' voerde Skycig (distributeur van e-sigaretten) een onderzoek bij 2.000 rokers naar waarom we eigenlijk roken. Mannen blijken het voor de pret te doen, liefst nog in ee..
lees verder