Nieuws

Roken: Den Haag slaat advies Maastrichtse onderzoekers in de wind

26-jan-2013 - De onderzoekers Gjalt-Jorn Peters, Rob Ruiter en Gerjo Kok van de Universiteit Maastricht waarschuwden er in augustus vorig jaar al voor: angstaanjagende foto's op pakjes sigaretten helpen niets...
lees verder

Kabinet stuurt standpunt over EU tabaksrichtlijn naar Tweede Kamer

25-jan-2013 - In december heeft de Europese Unie een conceptrichtlijn gepubliceerd met voorschriften over de productie, presentatie en verkoop van tabak. Op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondhei..
lees verder

Kabinet voor afschrikwekkende foto op tabak

25-jan-2013 - Als het aan het kabinet ligt, worden pakjes shag of sigaretten in de toekomst voorzien van een afschrikwekkende foto.  Ook geuren en smaakjes, zoals bijvoorbeeld menthol, drop en vanille, mogen ..
lees verder

University of Toronto: 'Rokers die stoppen voor veertigste leven langer'

25-jan-2013 - Rokers die voor hun 40e stoppen, leven vaak net zo lang als mensen die nooit gerookt hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de University of Toronto. Roken vermindert de levensduur gemiddeld met 10 jaa..
lees verder

New England Journal of Medicine: 'Roken voor vrouwen nu veel gevaarlijker dan vroeger'

24-jan-2013 - Vrouwen die nu roken lopen veel meer kans vroegtijdig dood te gaan dan hun grootmoeders die dat in de jaren zestig deden. Dat blijkt uit recent onderzoek. Volgens de onderzoekers beginnen vrouwen teg..
lees verder