Nieuws

Zorgen om handhaving tabaksverbod bij RvS

3-apr-2013 - De Raad van State (RvS) maakt zich zorgen over de handhaving van het tabaksverbod voor 18-minners dat het kabinet wil invoeren. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid gaat er te makkelij..
lees verder

Enge plaatjes op sigarettenpakjes niet zinvol

2-apr-2013 - De Nederlandse overheid wil enge plaatjes op sigarettenpakjes verplicht stellen. De Europese Commissie heeft daarom gevraagd en de WHO raadt dat aan. Tussen allerlei nuttige beleidsmaatregelen om roke..
lees verder

Longarts Bergen op Zoom: roken verslavender dan crack of heroïne

29-mrt-2013 - Tabak is stukken verslavender dan sommige harddrugs. Dat zegt longarts Harry van Looijen van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom zaterdag in BN DeStem. "Nicotine is verslavender dan crack of..
lees verder

Wijziging van de Tabakswet ter verhoging van de minimumleeftijd van 16 jaar naar 18 jaar

28-mrt-2013 - Wijziging van de Tabakswet ter verhoging van de minimumleeftijd van 16 jaar naar 18 jaar van personen aan wie tabaksproducten mogen worden verkocht (Verhoging minimumleeftijd verkoop tabaksproducten) ..
lees verder

De illusie van ‘gezond roken'

28-mrt-2013 - De Shisha Pen is een elektronische nepsigaret die in sneltreinvaart populair wordt onder jongeren. Er zijn blijkbaar al 10-jarigen mee gesignaleerd. Saillant: de Roermondse importeur hoopt dat het gee..
lees verder