Nieuws

Onderzoek: 'Kinderen van gescheiden ouders meer kans om te beginnen met roken'

14-mrt-2013 - Kinderen van gescheiden ouders hebben significant meer kans om te beginnen met roken dan leeftijdsgenoten waarvan de ouders niet gescheiden zijn.  Dat blijkt uit een nieuw onderzoek onder 19.000..
lees verder

Onderzoek: 'Stoppen met roken goed voor hart'

13-mrt-2013 - Veel rokers zijn bang voor aankomen als ze stoppen met roken. Die extra kilo's maken de gezondheidsvoordelen van stoppen met roken echter niet ongedaan. Het hart is er bij gebaat. Dat blijkt uit onde..
lees verder

Gezondheidseconoom: 'Als je AWBZ-problemen wil oplossen, moet je iedereen laten roken'

12-mrt-2013 - Een roker is goedkoper voor de gezondheidszorg, dat zegt gezondheidseconoom Guus Schrijvers met het nodige cynisme. Maar hoe kan de gezondheidszorg wel betaalbaar blijven met reële maatregelen. ..
lees verder

'Legalisering tabak vergissing van de geschiedenis'

11-mrt-2013 - De website tabaknee.nl richt zich helemaal op de rooklobby. Die wordt flink aangepakt. Volgens de site is bijvoorbeeld minister Schippers van Volksgezondheid een trouwe kameraad van de tabakslobby. Lo..
lees verder

Longfonds zet zich in voor rookvrije schoolterreinen

11-mrt-2013 - Vanaf 1 januari 2014 wil het kabinet de leeftijdsgrens voor de verkoop van tabak van 16 naar 18 jaar verhogen. Zo willen ze het roken door kinderen ontmoedigen. Zien roken, doet roken. Veel scholen he..
lees verder