Nieuws

Eindhoven: ‘waterpijpgebruik in horeca schadelijk’

20-feb-2013 - Er moet meer voorlichting komen over de schadelijke gevolgen van het gebruik van de waterpijp in de horeca. Dat vindt het CDA in Eindhoven. Het fruittabak van een waterpijp valt niet onder de tabakswe..
lees verder

Onderzoekers: 'Urotheliale blaascarcinoom is een veel voorkomende maligniteit omdat er nog steeds veel gerookt wordt'

20-feb-2013 - Urotheliale blaascarcinoom (UBC) is een veel voorkomende maligniteit. Volgens de onderzoekers zal dit zo blijven omdat er nog steeds veel gerookt wordt. Roken is de belangrijkste risicofactor voor UBC..
lees verder

Eerste Kamer Rusland akkoord met rookverbod

20-feb-2013 - Russen mogen niet meer roken in scholen en andere educatieve instellingen, openbare ruimtes en op werkplekken. De Federatieraad, de Russische Eerste Kamer, stemde woensdag in met een streng rookverbod..
lees verder

Nederlanders massaal de grens over voor goedkope Belgische tabak en sigaretten

19-feb-2013 - Nederlanders gaan massaal de grens over om de hoge accijnzen op tabak te ontduiken. Na de laatste accijsverhoging is een pakje sigaretten in Belgie ruim een euro goedkoper. Shag is maar liefst drie eu..
lees verder

Omstreden tabaksverpakking ook in Nieuw-Zeeland

18-feb-2013 - De sigarettenverpakkingen die eind vorig jaar in Australië zijn ingevoerd, worden binnenkort ook in Nieuw-Zeeland geïntroduceerd. Het gaat om verpakkingen waarop het merklogo ontbreekt en af..
lees verder