Nieuws

'Levensverwachting Oost-Europa lager dan West-Europa'

26-mrt-2013 - Oost-europeanen worden veel minder oud dan West-europeanen. Met die conclusie opent een groot onderzoek in het medische vaktijdschrift The Lancet naar de gezondheidszorg in Europa. Oost-europeanen le..
lees verder

Leerlingen van het Cartesius College: “Als je niet begint met roken, hoef je ook niet te stoppen”

26-mrt-2013 - Het Varendonck College in Asten is een rookvrije school. “We zijn begonnen bij de medewerkers, door ze een cursus van Stivoro aan te bieden om zo te stoppen met roken”, vertelt directeur P..
lees verder

Roken ook in kleine cafés weer verboden

26-mrt-2013 - De uitzondering in het rookverbod voor kleine cafés is door het gerechtshof in Den Haag ongeldig verklaard. Dat meldt het Gerechtshof dinsdag. Het hof stelt dat de uitzondering in strijd is m..
lees verder

Longfonds wil rookvrije schoolpleinen; jongeren ook

25-mrt-2013 - Het Longfonds pleit voor rookvrije schoolpleinen. Jongeren vinden dit een goed plan: in eerder onderzoek van het 1V Jongerenpanel vond de meerderheid (62%) dat de overheid roken op het schoolplein moe..
lees verder

Longfonds pleit voor rookverbod op alle schoolpleinen VO

25-mrt-2013 - Het Longfonds, voorheen Astmafonds, stelt vandaag in een rapport dat een kwart van alle scholen in Nederland een rookvrij schoolplein heeft. En nu wil de organisatie op alle scholen in het voortgezet ..
lees verder