Nieuws

Import alcohol en tabak strenger controleren

12-apr-2013 - Binnen de Europese Unie moeten kleinere prijsverschillen van alcohol en tabak komen door in een aantal landen de accijnzen te verhogen. Hiervoor pleiten de Hartstichting en het Nederlandse Instituut v..
lees verder

FAGG Vlaanderen: 'Elektronische sigaret niet zonder gevaar'

10-apr-2013 - Een elektronische sigaret, sigaar of pijp roken is niet zonder gevaar. Dat zeggen het federaal agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten (fagg) en de FOD Volksgezondheid (Vlaanderen). De ..
lees verder

EU-Voorstel: Richtlijn Tabaksproducten COM (2012) 788

9-apr-2013 - Verslag van een algemeen overleg; Verslag van een algemeen overleg, gehouden op 28 februari 2013, over het EU-Voorstel: Richtlijn tabak en tabaksproducten COM. Het gehele verslag kun je vinden op Off..
lees verder

Walking For 20 Minutes A Day Can Help Teens Quit Smoking

9-apr-2013 - Walking for just 20 minutes a day can help teenage smokers cut down on their smoking habit. Teens are even more likely to quit altogether if they participate in a smoking cessation/fitness program an..
lees verder

Hans Ester: 'Kies voor positieve ontmoediging van rokers'

9-apr-2013 - Is er ooit iemand bekeerd van het roken door de waarschuwing op het pakje sigaretten? Een veel betere strategie om rokers tot het inzicht te brengen dat zij hun lichaam aan het vergiftigen zijn, lijkt..
lees verder