Nieuws

Onderzoek: 'Rokende vrouw na overgang vaker tandverlies'

4-mrt-2013 - Postmenopauzale vrouwen die hebben gerookt, lopen een hoger risico om hun tanden te verliezen dan vrouwen die nooit hebben gerookt. Dat blijkt uit een onderzoek van de University at Buffalo gepublice..
lees verder

Californië wil roken in eigen huis verbieden

4-mrt-2013 - In de Amerikaanse staat Californië is een wet in de maak die het roken in eigen huis moet verbieden. De wet zou van toepassing zijn op gebouwen met verschillende wooneenheden zoals appartementsbl..
lees verder

Aderverkalking rond hart heeft straks geen geheimen meer

4-mrt-2013 - De afdeling Cardiologie van het Erasmus MC krijgt van de EU een subsidie van 1,9 miljoen euro voor een diepgravend onderzoek naar plaques in de vaten rond het hart. Met het geld gaan onderzoekers prob..
lees verder

Dure tabak heeft helft ondernemers fors getroffen

4-mrt-2013 - De hogere accijns op tabak heeft de sigarettenverkoop bij de helft van de ondernemers sterk doen dalen. Bij één derde van de ondernemers is evenveel sigaretten en shag verkocht. Het geh..
lees verder

Vlaamse jeugd drinkt en rookt steeds minder

4-mrt-2013 - Jongeren drinken minder alcohol en roken minder tabak en cannabis. Dat blijkt uit de jaarlijkse leerlingenbevraging van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD). "De resultaten bevest..
lees verder