Nieuws

Hormonale anticonceptie, roken en het risico op veneuze trombo-embolie

3-mrt-2013 - De Diane-35 is in opspraak vanwege ernstige bijwerkingen. De afgelopen 25 jaar zouden tien Nederlandse vrouwen zijn overleden aan een trombo-embolie veroorzaakt door de pil. Maar onder welke omstandig..
lees verder

Minimumleeftijd alcohol èn tabak pas op 1 januari omhoog

28-feb-2013 - Het verhogen van de minimumleeftijd voor roken en alcohol wordt tegelijk per 1 januari ingevoerd. Dat stelt staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid voor. De Tweede Kamer wil dat per de l..
lees verder

‘Roken onder de 16 moet strafbaar worden’

27-feb-2013 - Het moet strafbaar worden voor kinderen onder de 16 jaar om tabak bij zich te hebben. Daarvoor pleiten de brancheorganisatie van de tabaksdetailhandel NSO en belangenverenging van tankstations BETA va..
lees verder

Kabinet: rookverbod komt er

26-feb-2013 - Er komt weer een algeheel rookverbod in de horeca. Staatssecretaris Van Rijn neemt daarmee een uitspraak van de Tweede Kamer over. Volgens Van Rijn kan het wel nog even duren voordat het verbod daadwe..
lees verder

Het lokale tabaksontmoedigingsbeleid

26-feb-2013 - Fleur Huijsman e.a. brachten het huidige lokale tabaksontmoedigingsbeleid in Nederland in kaart en de bestaande plannen voor de toekomst. Zij concludeerden dat bij 60% van de responderende beleidsambt..
lees verder