Nieuws

Onderzoek: 'Stoppen met roken vermindert angsten'

2-jan-2013 -   Hoewel veel mensen denken dat roken helpt tegen stress, blijkt stoppen met roken juist angstige gevoelens te verminderen. Dat schrijft een team van onderzoekers van verschillende universiteit..
lees verder

Nascholingsdag: Stop met roken! Hoe is de begeleiding in 2013?

31-dec-2012 - Aan de nascholingsdag in Utrecht kunnen professionals deelnemen die geïnteresseerd zijn in de begeleiding bij stoppen met roken. Het zijn vooral trainers die staan opgenomen in het Stivoro P..
lees verder

Onderzoek: 'Roken maakt je kater erger'

29-dec-2012 - Uit een onderzoek van de universiteit van het Amerikaanse Providence, in de staat Rhode Island, blijkt dat roken je kater alleen maar erger maakt. De wetenschappers onderzochten 113 studenten, die ged..
lees verder

Stoppen met roken terug in basisverzekering 2013

18-dec-2012 - In 2013 worden nicotinevervangers en receptgeneesmiddelen voor stoppen met roken weer vergoed, onder voorwaarde dat ze gebruikt worden in combinatie met gedragsmatige ondersteuning. De overheid heeft..
lees verder

Eerste campagne die zich richt op niet-rokers

17-dec-2012 - Vandaag start KWF Kankerbestrijding de campagne ‘Roken kan echt niet meer’. In de campagne laten Nederlanders zien dat met driekwart (75%) niet-rokers in Nederland roken inmiddels zó..
lees verder