Nieuws

‘Roken onder de 16 moet strafbaar worden’

27-feb-2013 - Het moet strafbaar worden voor kinderen onder de 16 jaar om tabak bij zich te hebben. Daarvoor pleiten de brancheorganisatie van de tabaksdetailhandel NSO en belangenverenging van tankstations BETA va..
lees verder

Kabinet: rookverbod komt er

26-feb-2013 - Er komt weer een algeheel rookverbod in de horeca. Staatssecretaris Van Rijn neemt daarmee een uitspraak van de Tweede Kamer over. Volgens Van Rijn kan het wel nog even duren voordat het verbod daadwe..
lees verder

Het lokale tabaksontmoedigingsbeleid

26-feb-2013 - Fleur Huijsman e.a. brachten het huidige lokale tabaksontmoedigingsbeleid in Nederland in kaart en de bestaande plannen voor de toekomst. Zij concludeerden dat bij 60% van de responderende beleidsambt..
lees verder

Rookvrije horeca: de overheid moet er nu 100% achter gaan staan

26-feb-2013 -   [Onderstaande column van Marc Willemsen, Hoogleraar Tabaksbeleid STIVORO en Universiteit van Maastricht, is geschreven op verzoek van het NET - Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging va..
lees verder

Onderzoek: 'Kiezen voor rokende vrienden door adolescenten'

26-feb-2013 - Liesbeth Mercken e.a. onderzochten de rol van ouders en opvoeding bij de keuze van hun kinderen voor rokende vrienden. Zij vonden dat adolescenten die veel psychologische controle door hun ouders erva..
lees verder