Nieuws

Vlaanderen: 'Discogangers blijven roken'

22-mrt-2013 - Verbod of niet, in haast de helft van de discotheken wordt er nog steeds gerookt. Ook een kwart van de cafés lappen bij nacht het rookverbod aan hun laars. Dat discotheken zo massaal het verbo..
lees verder

Nieuwsbrief van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging

22-mrt-2013 - De nieuwsbrief van het Nationaal Expertisecentrum Tabaksontmoediging informeert professionals over de meest recente nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van tabaksverslaving en tab..
lees verder

Column Rina Brants: Rookgordijn

22-mrt-2013 - Het is een wit staafje circa 8 cm lang, gevuld met een natuurproduct: nicotiana tabacum. Sommige mensen steken het staafje in de fik en ademen de rook in. Ze vinden dat lekker. Het is waarschijnlijk d..
lees verder

Kosten longziektes lopen op

21-mrt-2013 -   De longziektes astma, COPD (chronische bronchitis en longemfyseem) en respiratoire allergie -zoals hooikoorts- gaan ons land over 20 jaar nog veel meer geld kosten. Omdat het aantal oude..
lees verder

Blog: Matthijs van den Berg: 'Routekaart naar gezond roken?'

21-mrt-2013 - Onlangs kwam de publicatie van de biochemische routekaart van de mens in het nieuws. Een van de Nederlandse onderzoekers, hoogleraar systeembiologie Hans Westerhoff, kwam superlatieven te kort: &ldquo..
lees verder