Nieuws

Rookverbod: eerst wel, toen niet, nu weer wel

20-mrt-2013 - Sinds de invoering van het rookverbod in de horeca regende het spoeddebatten en rechtszaken. Mag in kleine cafés zonder personeel wel of niet worden gerookt? Het Groningse café De Kachel..
lees verder

Robert N. Proctor: 'Stijging aantal rokers maakt Nederland uniek'

20-mrt-2013 - De Nederlandse ontwikkelingen rond rookgedrag zijn uniek in de wereld, stelt de Amerikaanse historicus en rookdeskundige Robert N. Proctor. 'Bijna overal is het roken op zijn retour, maar hier niet.' ..
lees verder

Vlaamse Stichting tegen Kanker: 'Tref de tabaksproducent, niet de roker'

20-mrt-2013 - "Solidariteit in de gezondheid opzeggen is wel het laatste wat je moet doen, en dat geldt zeker in geval van roken", schrijft Suzanne Gabriëls, manager tabakspreventie bij de Stichting tegen Kank..
lees verder

Geen boete voor stiekeme rokers

19-mrt-2013 - De kleine kroegjes zonder personeel Victoria uit Breda en De Kachel uit Groningen hoeven de boetes die zij kregen omdat ze zich niet aan het rookverbod hielden, niet te betalen. Dat heeft het gerechts..
lees verder

Blogbericht Aliëtte Jonkers op Artsennet

19-mrt-2013 - Opeens zijn ze er: artsen op de barricaden. Op televisie, in de krant, op twitter. Ze treden op tegen de tabaksindustrie. Of tegen onnodige circumcisie bij jongetjes. Is activisme een taak van medisch..
lees verder