Nieuws

Uitzending EenVandaag: 'Longartsen stoppen niet'

19-mrt-2013 - Ze strijden al jaren tegen de Nederlandse tabaksindustrie: Wanda De Kanter en  Pauline Dekker, beiden longarts en voormalig roker. Vorige week lanceerden ze een omstreden website tabaknee.nl..
lees verder

Bloomberg: alle sigaretten uit zicht

19-mrt-2013 - De New Yorkse burgemeester Bloomberg heeft een nieuw plan gelanceerd om de inwoners van zijn stad gezonder te maken. Hij wil dat sigaretten nergens zichtbaar te koop worden aangeboden. Zijn voorstel s..
lees verder

PvdA wil nepsigaret op basisschool tegengaan met verbod of leeftijdsgrens

18-mrt-2013 - PvdA wil dat er actie ondernomen wordt tegen de zogenoemde shishapen, een nepsigaret die populair is onder basisschoolleerlingen met name in de omgeving van Arnhem en Rotterdam. PvdA-kamerlid Myrthe ..
lees verder

Ivan Wolffers: 'De mens is eigenlijk te intelligent voor het roken'

15-mrt-2013 - Iedere dag een gezond weetje. Vandaag over hoe de tabaksindustrie groot werd: Er is een leuke sketch waarin Bob Newhart een minister in Londen speelt. Sir Walter Raleigh, de 16de eeuwse dichter en on..
lees verder

8-jarigen roken nepsigaretten op schoolplein

15-mrt-2013 - De shishapen, een nepsigaret die de smaak van een waterpijp nabootst, is populair onder basisschoolleerlingen. Arnhemse tabakszaken verkopen de pen, die geen schadelijke stoffen bevat, aan minderjarig..
lees verder